Meer frisse kleuren voor Samsung’s volgende Flip: o.a. blauw, roze

Samsung zal haar volgende Galaxy Z Flip uitbrengen in een bonte verzameling kleuren. Een aantal waren al bekend, wij voegen nog vier kleuren aan het rijtje toe.

Nieuwe Galaxy Z Flip kleuren: donkerblauw, roze, wit, grijs

Deze zomer zal Samsung haar nieuwe generatie foldables presenteren. Over de nieuwe Fold en Flip wordt langzaam maar zeker meer bekend. Een paar weken geleden verklapten wij alvast wat kleuren van de Galaxy Z Fold 3. En nu kunnen we ook informatie van de kleuren van de nieuwe Flip aanvullen.

Onze collega's van SamMobile schreven een tijdje terug al dat de Galaxy Z Flip 2 – of Galaxy Z Flip 3, de naamgeving kan verkeren – uit gaat komen in het paars, groen, zwart, en beige. Dat is al een aardig bont kleurenpalet, maar daar blijft het niet bij. Wij kunnen bevestigen dat Samsung het toestel ook nog in een grijze, witte, donkerblauwe, en een roze variant op de markt zal gaan brengen. Of de grijze uitvoering wederom een ‘Thom Browne' speciale editie is, durven we niet te zeggen.

Daarmee komt het totaal aan kleuren voor de nieuwe Flip op acht – bij de lancering. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat het er later nog meer worden. Ook bestaat de kans dat sommige kleuren alleen exclusief uitgebracht worden, bijvoorbeeld net als bij de Galaxy S21 Ultra die in een aantal kleuren alleen bij Samsung zelf te koop is.

Qua verdere details lijkt het toestel niet eens zoveel te veranderen ten opzichte van de eerste Galaxy Z Flip. Het design wordt verfijnder, de selfiecamera aan de binnenkant heeft weer een 10MP resolutie, en de groothoekcamera aan de buiten een 12MP sensor. Bovendien bleek al dat de twee batterijen samen een (rated) capaciteit hebben van ongeveer 3200 mAh. Dat wijkt niet noemenswaardig af van de accu van de eerste Flip.

Releasedatum en prijs

De verwachting is dat Samsung de nieuwe Flip en Fold min of meer tegelijk lanceert, in juli of augustus. De toestellen liggen dan vermoedelijk ook nog voor het einde van die maanden in de Nederlandse winkels. Prijzen weten we nog niet, maar echt mals zullen ze niet zijn.

Wel zou het zomaar kunnen dat er uiteindelijk ook een nog wat goedkoper Flip-model zijn opwachting maakt. Geruchten daarover doen al een tijdje de ronde, maar veel concrete informatie ontbreekt.