Meer afbeeldingen: dit is de echte Samsung Galaxy S23

Steeds meer afbeeldingen van de Samsung Galaxy S23 duiken op. Dit keer zien we echte plaatjes, rechtstreeks afkomstig uit Samsung's eigen PR-koker.

Meer Galaxy S23 persafbeeldingen

Nog geen week geleden konden we een blik werpen op plaatjes van de Galaxy S23 en Galaxy S23 Ultra in hoge resolutie. Helaas bleek al snel dat die afbeeldingen weliswaar accuraat waren, maar niet afkomstig uit Samsung's eigen, officiële koker. Gelukkig krijgen we vandaag opnieuw beeldmateriaal te zien. En dit keer zien we wel de echte persafbeeldingen die we begin februari nog veel vaker gaan zien.

Via WinFuture krijgen we de Galaxy S23 zelf van alle kanten te zien. Inmiddels is het design bekend en vertrouwd, want het allerminst de eerste keer dat beeldmateriaal opduikt, natuurlijk. Ook nu valt op hoe ‘clean' het design van de S23-modellen is. Bovendien lijken de officiële achtergrondafbeeldingen te hinten naar de verbeterde nightography – pardon, nachtfotografie en mogelijke standaard astro-modus – van de serie. Met een gestileerde maan, ofzo.

Natuurlijk zul je straks met de telefotocamera met 3x optische zoom van de S23 en S23+ geen heftige close-ups van de maan kunnen maken. Daarvoor moet je dan toch echt de Galaxy S23 Ultra hebben, met zijn 10x zoom. Of je gebruikt een S21 Ultra of S22 Ultra, natuurlijk. Op telefoto-gebied hebben al deze ‘Ultra's' grofweg dezelfde hardware, tenslotte.

128GB versie duikt op in shop

Overigens: vorig week meldden wij al dat de Galaxy S23 – ondanks geruchten – wel degelijk verkrijgbaar zal zijn in een uitvoering met 128 GB. Een Zweedse shop bevestigt dit nu, en vermeldt alvast de enterprise uitvoering van precies die toestelvariant. De prijs is omgerekend een euro of 900.

Deze ‘basis S23′ beschikt verder over exact dezelfde hardware als de andere modellen. Denk aan Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 2 processor, minstens 8 GB RAM, en een FHD+ 120 Hz AMOLED beeldscherm. De kleinste S23 krijgt een 3900 mAh batterij, die wat groter is dan de accu van de Galaxy S22. Wel blijft het toestel ongeveer even compact.

Qua camera's krijg je een 50 MP hoofdcamera, een 12 MP ultragroothoek-, en een 10 MP telefotocamera (met 3x optische zoom, dus). Aan de voorkant zit de verbeterde 12 MP frontcamera.

Nog een paar weken

Gisteren liet Samsung weten dat het Galaxy S23 Unpacked evenement op 1 februari plaats zal vinden. Je kunt het gebeuren dan via Samsung zelf kijken. Wat je ook kunt doen, is je inschrijven voor onze emailnotificatie. Je krijgt dan bericht zodra de nieuwe toestellen in Nederland landen: