Mééér updates: Samsung verbetert weergavekwaliteit Galaxy Buds

Luister, we willen best over andere dingen schrijven. Maar Samsung rolt op dit moment zoveel firmware-updates uit dat we bijna nergens anders aan toekomen. In ieder geval kunnen de Galaxy Buds er dan ook nog wel bij.

Galaxy Buds update juni

Niet alleen kun je vandaag je Galaxy S10 updaten en van een QR-scanner voorzien, maar wie zijn/haar Galaxy Buds met zijn/haar Galaxy telefoon verbindt krijgt ook daarvoor een stukje nieuwe software binnen. Om precies te zijn rolt de 1,36MB grote update naar firmwareversie R170XXU0ASF3 in Nederland uit.

De update zorgt voor een verbetering van de kwaliteit waarmee geluid – muziek en oproepen – naar de Buds gestreamed worden. Een bug in de weergave van Omgevingsgeluid wordt ook geplet, en bovendien wordt de weergave van het batterijniveau aangepast. We weten nog niet helemaal hoe en wat Samsung precies met de omschrijving van dit laatste punt bedoelt: ‘geeft lager batterijniveau aan tussen de twee oortjes'.

Installatie

Als je je Galaxy Buds met je telefoon verbindt, dan zal de Galaxy Wearable app vroeg of laat vanzelf op zoek gaan naar nieuwe updates voor de oortjes. Je kunt ook zelf de download starten. Ga daarvoor in de Galaxy Wearable app naar het scherm voor je Buds, en tik onderin op Over oortjes. Je kunt nu kiezen voor Softwareupdate voor oortjes, gevolgd door Downloaden en installeren.

Heb jij de update geïnstalleerd? Wat merk jij van de betere kwaliteit van het geluid, en van de aangepaste batterijweergave?

(Dank, Sandor!)

Lees de reacties (3)

  • Over de "geeft lager batterijniveau aan tussen de twee oortjes".
    Voor de update had ik altijd dat mijn rechter oortje iets minder batterij had dan m'n linker. Op het moment vlak voordat ik de update installeerde bijvoorbeeld was links 65% en rechts 55%. Meteen na de update merkte ik al dat ze beide 55% waren. En tot nu toe hebben ze sindsdien dus altijd hetzelfde batterij percentage.