Logisch: Samsung zal Galaxy Note 20 tijdens online evenement lanceren

Samsung zal voor het eerst een online Unpacked evenement houden voor de lancering van de Galaxy Note 20. Ook de Galaxy Fold 2 – of hoe hij straks ook gaat heten – zal daar zijn opwachting maken.

Galaxy Note 20 evenement alleen online

Sinds jaar en dag organiseert Samsung voor de lancering van haar toptelefoons evenementen onder de naam Unpacked. Dit zijn er doorgaans twee per jaar: eentje voor de nieuwe Galaxy S, en eentje voor de nieuwe Note. Voor het eerst zal in augustus een Unpacked uitsluitend als online evenement plaatsvinden.

Zuid-Koreaanse media melden dat Samsung door de coronacrisis definitief de enige logische beslissing heeft genomen. De onthulling van de Galaxy Note 20 en de Fold 2 zullen weliswaar volgens de normale, geplande schema plaatsvinden, maar niet tijdens een fysiek persevenement.

Natuurlijk lanceert Samsung in feite het grootste deel van haar nieuwe telefoons online. Meestal gebeurt dit door een combinatie van een persbericht en het publiceren van alle relevante media. Dat zal bij de Note 20 niet anders zijn, al is de verwachting wel dat Samsung een hoop meer lawaai zal maken. Details ontbreken nog, maar Samsung zou op dit moment verschillende plannen overwegen.

Een exacte datum voor het online Unpacked evenement ligt op dit moment nog niet vast. Samsung kan hier natuurlijk sowieso flexibeler plannen, omdat er geen lokaties en reisplannen moeten worden gemaakt. Echter, dat het in augustus gebeurt is al langer duidelijk.

Release van de Galaxy Note 20 en Fold 2

Dat tenminste een van de beide toestellen nog in augustus te koop zal zijn lijkt ook zeker. Of Samsung eerste de Galaxy Note 20 uitbrengt, en de nieuwe Fold pas wat later, of juist omgekeerd, moet nog blijken. Eerder dit jaar lanceerde Samsung tegelijkertijd de Galaxy S20 en de Galaxy Z Flip. Uiteindelijk lag de laatste in veel landen eerder in de schappen.

Eerder deze week verklapten wij dat tenminste de Galaxy Note 20 Plus een 108 megapixel camera heeft. Bovendien ontdekten wij dat die variant een accu heeft met een capaciteit van 4500 mAh. De ‘gewone' Note 20 heeft een 4000 mAh batterij, en mogelijk – maar nog niet zeker – dezelfde hoge-resolutie camera.

(via)

Lees de reacties (4)