Let op: geen notificatie LED op Samsung’s nieuwe Galaxy S10 modellen. Maar…

Op Samsung's nieuwe Galaxy S10 modellen schittert een oude, vertrouwde feature door afwezigheid. Of juist niet. Want een notificatie LEDje zul je vergeefs zoeken. Toch is er een interessant alternatief.

Nee, de Galaxy S10 heeft dus geen LEDje meer

Galaxy S10: geen notificatie LED

Jarenlang was er één feature die je alleen in Samsung's topmodellen nog tegenkwam: de notificatie LED. In mid-range telefoons zit deze al lang niet meer, maar – bijvoorbeeld – de Galaxy S9 heeft er eentje. Echter, de strijd om de minimale schermranden is genadeloos, en maakt slachtoffers. Op de Galaxy S10 is simpelweg geen plek meer voor een notificatielampje, zoals onze collega's van SamMobile fijntjes opmerken.

Notificatiering rond de frontcamera die in allerlei situaties oplicht (afb.: MKBHD)

Echter, rond de frontcamera kan de S10 een ring op het scherm tonen. Deze ring heeft verschillende functies, en kan met kleuren ook notificaties weergeven. Dit is Samsung's nieuwe alternatief voor het traditionele LEDje. Bovendien kan ook het Always On Display de functie van het LEDje overnemen, nu deze ook een tap-to-wake mogelijkheid heeft. En dan is er op de S10 en S10 Plus ook nog Edge-lighting, dat met kleureffecten langs het edge-scherm aangeeft of er een bericht of oproep binnenkomt.

Is dat voldoende om het gemis van het notificatie LEDje te compenseren? Op papier wel, wat ons betreft. Maar we weten ook dat velen ook een nieuwe telefoon graag op een oude manier gebruiken. En dus zal het bij menigeen in eerste instantie toch zorgen voor de een of andere zinloze zoektocht naar de functie die er niet meer op zit. Bij deze ben jij in ieder geval gewaarschuwd ;).

Pre-order actie

Schrik dit alles jou verder niet af, dan is het misschien aardig om te weten dat je de Galaxy S10, S10 Plus of S10e nu al kunt bestellen. Check bijvoorbeeld Samsung's eigen shop HIER. Kijk dan ook even of je mee kunt of wilt doen aan de Galaxy S10 pre-order actie, voor een paar gratis Galaxy Buds.