Komst van de Samsung Galaxy Tab S7 Lite lijkt nu bevestigd

Onze eerdere berichtgeving over de komst van een Galaxy S7 Lite wordt nu bevestigd. Samsung zou ‘m in juni willen lanceren, samen met een betaalbare Galaxy Tab A7 Lite.

Komst Galaxy Tab S7 Lite bevestigd

Eind december meldden wij als eerste dat Samsung achter de schermen werkt aan een Lite-variant van de Galaxy Tab S7. Uit een heel andere hoek wordt deze informatie nu bevestigd – en wel direct met beeldmateriaal.

Twitteraar WalkingCat plaatste een tweetal afbeeldingen, waarvan er eentje de vermeende Galaxy Tab S7 Lite laat zien. De tablet zou beschikken over een 12,4 inch TFT scherm, en een variant met 5G connectiviteit behoort ook tot het aanbod.

Wijzelf schreven destijds dat Samsung werkt aan twee versies van de Tab S7 Lite – een ‘normale', en een grotere: een ‘plus'. Mogelijk zal de uitvoering die wij als ‘plus' bestempelden door het leven gaan als de ‘normale' Tab S7 Lite. We zien namelijk nog een afbeelding, van nog een nieuwe Samsung tablet.

Er bestaat namelijk ook een Galaxy Tab A7 Lite, met een schermdiagonaal van 8.4 inch, en een metalen behuizing. Het zou zomaar kunnen dat wat wij zagen als de Tab S7 Lite en Tab S7+ Lite in feite het paar Tab A7 Lite en Tab S7 Lite zal zijn.

In ieder geval krijgt de Galaxy Tab S7 Lite voor zover wij kunnen nagaan het modelnummer SM-T730 mee. De 5G-variant is dan de SM-T736. Prijzen van de nieuwe tablets weten we uiteraard nog niet. Vooral de Tab A7 Lite zal niet erg duur worden. Zijn grote broer – de Tab A7 – koop je namelijk al vanaf een euro of tweehonderd.

Volgens de getoonde info worden beide nieuwe Samsung tablets in juni gelanceerd. Of ze dan ook direct in de winkels liggen, of pas later tijdens de zomer, blijkt tegen die tijd vanzelf.