Komende Galaxy S9 update brengt Galaxy S10 front camera feature

De aankomende update voor de Galaxy S9 brengt een nieuw selfie-snufje van de Galaxy S10 naar het toestel. Bovendien word de camera app ook sneller door de nieuwe software.

De nieuwe knop in de camera van de Galaxy S9

Galaxy S9 camera krijgt Galaxy S10 selfie feature

Hoewel de Galaxy S10 en S10e alleen een enkele front camera hebben, heb je de beschikking over twee ‘basis-selfie-standen'. Je kunt standaard kiezen tussen twee beeldhoeken: 80 graden en 68 graden. Deze laatste modus komt in de volgende firmwareupdate ook naar de Galaxy S9.

In sommige landen, waaronder Duitsland, rolt vanaf nu een nieuwe update uit voor de Galaxy S9 en S9 Plus. Firmwareversie G960FXXU2CSC8 brengt een verrassend aantal verbeteringen met zich mee – en niet alleen de laatste beveiligingspatch.  Zo is er dus de nieuwe selfie-stand. Naast de selfies met een beeldhoek van 80 graden, komt er een nieuwe modus die foto's maakt met een zichthoek van 68 graden. Uiteraard gaat het hier puur om een softwaretrucje, die vooral als doel lijkt te hebben de S9 en S10 zoveel mogelijk op één lijn te krijgen qua camera-software – voor zover mogelijk, uiteraard.

Verder noemt Samsung bij de update ook nog een verbeterde stabiliteit van de Wi-Fi verbinding, de Berichten en Contacten apps, en de Video-editor. Bovendien zou de camera applicatie zelf ook sneller van stand kunnen wisselen na de update. Je kunt 't maar meegenomen hebben, dus.

Wanneer in Nederland

De nieuwe Galaxy S9 update is al beschikbaar in een hand vol landen, maar op dit moment nog niet in Nederland. Toch gaan we er vanuit dat je ‘m heel spoedig ook hier kunt installeren. Tenslotte volgen Nederlandse updates meestal vrij vlot op Duitse updates. Met een beetje geluk kun je de hier getoonde verbeteringen dus later deze week ook op je Nederlandse Galaxy S9 installeren.

Je merkt het vanzelf zodra de update begint met downloaden. Dat gebeurt, zoals je waarschijnlijk wel weet, in principe automatisch. Handmatig checken of hij er al voor jouw S9 (Plus) is, doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Lees de reacties (3)

  • Hoop dat die ook komt naar de Galaxy Note 9. Zou ook leuk zijn als die live focus filter van zwart en wit ook komt.

  • Heb ik niks aan als ik nog geem update heb voor de s9

    Wel update uitbrengen voor de note9 en s8 enzo maar s9 niet