Kleine update voor de Samsung Galaxy S5 Mini – nog geen Lollipop (update: Stagefright patch aan boord)

De laatste dagen kregen we steeds meer meldingen dat een update voor de Nederlandse unbranded Galaxy S5 Mini wordt uitgerold. De update heeft een beperkte omvang, en houdt het toestel op Android 4.4.2.

De update die beschikbaar is voor de unbranded – dus niet direct bij een provider gekochte – Galaxy S5 Mini brengt firmwareversie XXU1AOG2, en is zo'n 85 MB groot. Aan boord is Android 4.4.2, en – zoals de omvang al deed vermoeden – geen Android Lollipop.

Grote veranderingen zijn in deze update ver te zoeken, maar mogelijk dat er de nodige voorbereidingen worden getroffen voor een grote update naar Android Lollipop. Verder wordt er gespeculeerd dat de update ook al een fix voor het Stagefright probleem bevat, maar zolang dit niet bevestigd wordt gaan we er nog even vanuit dat dit niet het geval is. Tenslotte is de builddate van deze firmware – 10 juli – wat vroeg daarvoor. Update: inmiddels lijkt duidelijk dat deze update inderdaad een patch bevat voor het Stagefright lek (denk, Henk!)

Heb jij deze update al geinstalleerd op jouw Galaxy S5 Mini? Wat merk je er zoal van? Heb je al de Stagefright detector geïnstalleerd (HIER in de Play Store) en gedraaid?

Lees de reacties (9)

1 2
Gerelateerde artikelen