Kleine Samsung Galaxy S22 update beschikbaar, maar…

Al sinds een paar dagen is een nieuwe, kleine Samsung Galaxy S22 update beschikbaar. Echter, vooralsnog kun je ‘m alleen via Smart Switch installeren. Nee, dat is niet uniek. En ja, het is wel ongebruikelijk.

Galaxy S22 baseband update

Net geen twee weken geleden kreeg de Galaxy S22 de update met de patch van november. Inmiddels is het alweer bijna december, en het zou niet eens vreemd zijn als de patch van de nieuwe maand ook binnenkort naar de toestellen in de serie komt. Maar zover is het kennelijk toch nog niet. Eerst staat nog een andere, ietwat curieuze update klaar.

Als je jouw Galaxy S22, S22+, of S22 Ultra met je PC/laptop met Smart Switch verbindt, krijg je namelijk de melding dat een nieuwe softwareversie beschikbaar is. Deze bevat op het eerste gezicht dezelfde softwareversie die al aanwezig is – S90xBXXU2BVKB. Maar als je wat beter kijkt zie dat CSC en basebandversies nieuwer zijn: respectievelijk S908BOXM2BVKC en S908BXXU2BVKC.

Deze verandering resulteert (op ons toestel) verder niet in merkbare verbeteringen of functionele wijzigingen. Maar om een of andere reden besloot Samsung kennelijk toch om deze veranderingen via Smart Switch uit te rollen. Waarom het tot nu toe niet OTA – Over The Air, direct op je telefoon – gebeurt is ons niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk verschijnt de update op korte termijn alsnog OTA, dus als jij ‘m zo direct op je Galaxy S22, S22+, of S22 Ultra kunt binnenhalen, dan lezen we dat graag hieronder!

Vreemd?

Op zich is het helemaal niet zo vreemd dat updates soms eerst een tijdje alleen via Smart Switch beschikbaar zijn. Maar heel gebruikelijk is het ook niet. Voor zover wij weten is het de eerste keer dat een update voor de Galaxy S22 serie op deze manier wordt uitgerold.

Beschikbaarheid

Voor zover wij kunnen nagaan is de update in ieder geval beschikbaar via Smart Switch op alle unbranded Europese toestellen met landcode EUX. Om ‘m te installeren moet je eerst Smart Switch op je PC installeren. Downloaden kan HIER -scroll naar beneden voor download links voor Windows en Mac. Verbindt vervolgens je telefoon per USB-kabel, en wacht de melding in Smart Switch af.

Heb jij de update ook geïnstalleerd? Merk jij er verder iets van? Kreeg jij ‘m inmiddels wel gewoon OTA binnen?

(Dank voor je melding, Bert!)

Lees de reacties (9)

  • S22 ultra
    Ik heb sinds de voor laatste update geen bereik meer in sommige wijken.
    En moet ik 2 x bellen of vaker om bereik te krijgen.
    Gebeld worden is ook lastig.
    Nieuwe sim heb ik al geprobeerd :-( dus ik hoop de dat de update hiervoor is.

    • Heb sowieso al problemen als ik hem op 5g zet heel vaak geen verbinding en komt er niks binnen als ik hem op 4g zet geen problemen

  • Na mijn update viel mijn tel uit. Samsung ultra s22 512 gb. Met soft reset kreeg ik hem niet meer aan. Hij bleef hangen bij de startscherm. De volgende dag was de batterij helemaal leeg. Toen lukte een soft reset wel en kon ik mijn telefoon weer in. Jammer dit, nog een recent nieuw toestel

  • Kleine Update de s22 - Ultra variant moet 8gb downloaden zegt smart switch niet bepaald klein volgens mij

    • Smart Switch download altijd de hele firmware, niet alleen de wijzigingen. Vandaar die 8GB.

  • Vandaag via pc en smart switch de update gedraaid. Omdat het de 1e keer op die pc as met S.S. lijkt het erop dat je ruim 2 uur je telefoon kwijt bent. 2 uur voor backup, update en installatie.
    Lijkt op complete nieuwe versie. Op enig moment lijkt t schrem een boot te doen.
    Hierna is de vkc versie een feit.
    Alles lijkt gewoon te werken.
    De 22U wordt wel erg warm gedurende de totale actie.

    Op je pc kunt je weinig meer doen. Het installatieservice blijft on top.. gelukkig nog een 2e scherm.

1 2