Jubileum: de Samsung Galaxy S2 wordt 2 jaar!

Jaja, het is alweer twee jaar geleden dat de Samsung Galaxy S2 op de markt verscheen. Toendertijd was het toestel echt ‘cutting edge', met de dualcore processor, en het Super Amoled Plus scherm – en het succes van het toestel was, voor die tijd, overweldigend. En nu? Hoe staat de Galaxy S2 er vandaag de dag voor?

Natuurlijk is de Galaxy S2 al een tijdje niet meer de top van Android-smartphoneland. Na de S3, is inmiddels ook de Samsung Galaxy S4 op de markt – een toestel dat met een quadcore processor en het 1080p Full HD scherm laat zien hoe ontzettend snel de technologische ontwikkelingen zijn gegaan de afgelopen twee jaar.

Helaas begint de laatste weken ook écht zichtbaar te worden dat de Galaxy S2 langzaam aan het einde van haar commerciële leven komt. Steeds minder winkels leveren het toestel, en langzaam maar zeker duikt de plaatsvervanger – de Galaxy S2 Plus op. Dit toestel is op veel gebieden een exacte kopie van de Galaxy S2 – hetzelfde design, hetzelfde scherm, dezelfde camera. Maar verrassend genoeg een minder krachtige processor, en maar 8 GB opslagcapaciteit. Het woordje ‘Plus' is dus een beetje verwarrend – wat ons betreft had Samsung de originele Galaxy S2 gewoon nog een tijdje in de winkels laten liggen.

Dit alles betekent overigens niet dat de Galaxy S2 nu uitontwikkeld is. Volgens geruchten volgt er later dit jaar nog één grote update voor het toestel, naar Android 4.2 – het zijn geruchten, dus laten we hopen dat dit klopt.

Maar hoe je het ook wendt of keert: de Galaxy S2 heeft het dus 2 jaar volgehouden als bestseller in smartphoneland: een hele prestatie, gezien de snelheid waarmee smartphones zich ontwikkelend. En ook nú kun je ‘m dus nog gewoon kopen, al moet je misschien wat beter zoeken (op onze bestelpagina HIER vind je nog steeds winkels die ‘m aanbieden – al worden het er dus minder).

Lees de reacties (13)

  • de samsung was een goed toestel was er er blij mee toen heb nu de 3 ook heel erg blij mee.

    • ga naar instellingen/ kies applicatie beheer/ swipe naar links totdat je boven : alles ziet staan/ zoek nu ;google play music , en klik op de app: kies hier uitzetten :)
      de app staat nu helemaal onderaan bij je apps (uitgeschakeld)
      succes

  • Vraag mij af of de laatste officiële update ooit in belgie komt ??? en niet via andere weg
    +

  • hoe kan ik ervoor zorgen dat google play music niet weer automatisch opstart?? iemand een oplossing

    • Vrij eenvoudig:
      ga naar instellingen/ kies applicatie beheer/ swipe naar links totdat je boven : alles ziet staan/ zoek nu ;google play music , en klik op de app: kies hier uitzetten :)
      de app staat nu helemaal onderaan bij je apps (uitgeschakeld)
      succes

1 2
Gerelateerde artikelen