Ja, Samsung test nu ook al de Galaxy S9 met Android 10

Samsung lijkt erg voortvarend te werk te gaan aan de komende Android 10 update. Ook de Galaxy S9 en S9 Plus worden nu al met de nieuwe Android-versie getest.

Samsung test Galaxy S9 met Android 10

Samsung was dit jaar al vrij vroeg bezig met het testen van Android 10 op de Galaxy S10. We zagen het toestel zelfs al op video met de nieuwe software. Echter, de Zuid-Koreanen zijn al een stap verder met de ontwikkeling voor meer toestellen.

Wij kunnen nu bevestigen dat ook de Galaxy S9 en S9 Plus al getest worden met Android 10. Firmwareversies G960FXXU7DSI3 en G965FXXU7DSI3 zijn gebaseerd op de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het zijn, voor zover wij kunnen nagaan, de eerste versies die op grotere schaal getest worden.

Dat de toestellen – de ‘vorige topmodellen', zogezegd, sinds de komst van de Galaxy S10 – nu al getest worden is een interessant teken. Vorig jaar zagen we de eerste tekenen van de vergelijkbare update – toen: de ontwikkeling van Android 9 voor de S8 – pas veel later in het jaar, tenslotte.

Wanneer dan?

Dat alles neemt niet weg dat  het lastig speculeren is wanneer de Galaxy S9 de Android 10 update zal krijgen. Vast staat, dat de toestellen natuurlijk pas ná de Galaxy S10 en Galaxy Note 10 aan de beurt zullen komen. Voor die tijd verwachten we nog de Android 10 beta voor deze nieuwere modellen. Bovendien is de kans aanwezig dat Samsung ook voor de S9 een beta-test zal houden, voordat de update naar het brede publiek uitrolt. Tenslotte gebeurde dit vorig jaar ook, toen er een heuse Android 9 beta voor de Galaxy S8 werd gehouden.

Ook al mogen we hopen dat Samsung Android 10 in het algemeen vrij vlot zal uitrollen, toch gaan we er vanuit dat de Galaxy S9 pas begin 2020 daadwerkelijk de sprong kan gaan maken. Tot die tijd houden we je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rond de update voor het toestel.

Lees de reacties (1)

  • Lijkt mij onzin om nu een bèta te moeten houden. Vorig jaar icm one ui was het te grijpen waar nu nergens voor nodig. Al hoef ik me zelf over de snelheid waarmee de update komt toch geen zorgen te maken, met een branded Vodafone toestel komt er door die eikels toch een hf jaar bij.