Hoop voor mensen met de batterij bug (update: Android 2.3.4 wordt al getest!)

Zoals we al eerder hier schreven, zou het ongebruikelijke hoge batterij verbruik wat bij sommige Galaxy S2 toestellen optreedt veroorzaakt zijn door een bug in Android 2.3.3. Hierdoor zou de processor soms niet meer automatisch terugschakelen naar een lagere kloksnelheid op het moment dat erg geen topprestaties meer gevraagd zijn.

De oplossing ligt dus bij Samsung in de vorm van een upgrade die Android naar de laatste versie – versie 2.3.4 – update. Deze versie zou namelijk het kloksnelheid probleem niet meer hebben. En zoals we vandaag al konden melden bij het CyanogenMod bericht, draait de beta versie van deze ROM dus al wel op deze laatste Android versie. Maar uiteraard is het flashen van een custom ROM niet aan iedereen besteed.

Echter, vandaag werd bekend dat er voor de eerste Galaxy S al wel upgrades naar Android 2.3.4 klaarliggen. Hieruit blijkt in ieder geval dat Samsung bezig is deze nieuwste Android versie uit te rollen naar verschillende toestellen – en dus lijkt het ons in ieder geval logisch om aan te nemen dat er achter de schermen ook gewerkt wordt aan een upgrade voor de Galaxy S2.

Hoe het ook zij: misschien zit een oplossing voor de batterij bug toch al in de pijpleiding. En tot die tijd, kun je altijd nog terecht op onze Tips voor de Batterijduur pagina.

(met dank aan SamFirmware)

Update: een paar dagen geleden geleden speculeerden we nog dat het goed zou kunnen dat er achter de schermen al gewerkt wordt aan een Android 2.3.4 update voor de Galaxy S2 – de update waarbij hopelijk de batterij bug verdwenen zal zijn. En nu is er de bevestiging dat deze Android versie voor de S2 op dit moment al getest wordt. Hoe lang het nog duurt voordat deze dan beschikbaar is – zowel voor de doe-het-zelver als via Kies zelf – is nog erg onduidelijk. Maar in ieder geval weten we nu zeker dat er aan het probleem gewerkt wordt.

(wederom dank aan SamFirmware)

Lees de reacties (33)

  • jah moet wel snel komen

    met 4 % doe ik nu 22 min daarna gaat het razendsnel soms haal ik net 10 uur
    mestaal 16 uur.
    ik heb wel die nieuw update ke7 handmatig erop geinstalleerd.

    Gr

  • Eh alan de .4 update er is,hoe moeten we het dan updaten? Ook gewoon via kies?

    Verstuurd vanaf mijn samsung galaxy s2

  • Ik hoop dat Samsung die update heel snel vrijgeeft. Mijn SGS2 was gisterenavond volledig opgeladen (100%), ik heb er nog enkele minuten mee bezig geweest om mail te checken en zo. Daarna heeft die een hele nacht in standby gestaan (wifi aan, maar scherm, BT en GPS uit). Na exact 12u was het batterijniveau gedaald tot op 1% en stond hij op het punt zichzelf uit te schakelen.
    Samsung ! Release that update please !

    • Oh ja, nog vergeten : heeft iemand enig idee waar je de vrijgave van die update kan opvolgen ? Wordt die ergens aangekondigd ? Kan je je abonneren op die aankondigingen ?

  • Batterij 8 uur laden ononderbroken! Loskoppelen en toestel UITZETTEN, daarna 1 uur laden. Wederom loskoppen, toestel AANZETTEN en 2 minuten laten aanstaan. Weer UTZETTEN en weer voor 1uur laden. Ziedaar de oplossing, WEL PRECIES ALS OMSCHREVEN TE WERK GAAN.

    Mijn toestel doet nu bijna 4 dagen met de batterij, met alles aan m.u.v. de GPS.

    • Dan neem ik aan dat je die 8 uur opladen moet doen terwijl je telefoon aan staat aangezien je daarna zegt uitzetten??

      Maar mn vraag is, had je dit gedaan toen je de tel net gekocht had of na een paar dagen gebruiken? Want ik heb hem namelijk al 2 weken ongeveer...

      Alvast bedankt =)

    • Ik heb de bug volgens mij ook niet, maar dagen haalt bij lange na niet en het RAM verbruik vind ik de laatste tijd ook behoorlijk hoog. Dat "battery trainen" heeft dus echt zin? Het ziet er nogal raar uit, maar misschien wel het proberen waard.

    • hoe doe je dat wil je me dat uitleggen aub maar ik ga in september een sgs2 kopen moet ik dat doen en hoe doe je dat bijna 4dagen erop mooi zo hoe doe je dat zeg het aub plz

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen