Hoesjesmaker biedt blik op Samsung Galaxy A5 (2018), Bixby toets incluis

De lancering van de Samsung Galaxy A5 (2018) is niet ver weg meer. Een hoesjesmaker biedt vermoedelijk nu al een mooie blik op het toestel.

Een tijdje terug zagen we al renders van de toekomstige Galaxy A5 (2018). Nu krijgen we via SamMobile hoesjes te zien die nog een paar details prijsgeven of bevestigen.

Galaxy A5 (2018) afbeelding

In verschillende kleuren zien we in feite telkens dezelfde Galaxy A5 (2018), met inmiddels bekende eigenschappen. Het 5,5 inch scherm met 18,5:9 beeldverhouding bedekt bijna de hele voorkant van de telefoon. Er is geen fysieke home toets meer. In plaats daarvan zit aan de achterkant een vingerafdrukscanner, die onder de camera module geplaatst is. Hierdoor heb je geen enorme handen nodig om erbij te kunnen, én je vingertoppen komen niet met de lens in aanraking.

Vooral opvallend op deze plaatjes is de aanwezigheid van een extra knop onder de volumetoetsen. Inderdaad, dat zal wel de Bixby knop zijn, om de artificieel-intelligent assistent van Samsung mee te starten. Omdat deze geen Nederlands spreekt zal dit voor de meeste gebruik(st)ers hier geen doorslaggevende feature zijn. Maar: hij is er wel, zo lijkt nu bevestigd.

Lancering en release

De lancering van de nieuwe Galaxy A5 (2018) – met Exynos 7885 processor en 4GB RAM – wordt eind december of begin januari verwacht. Daar ligt het toestel eind januari, of begin februari, in de winkels. Natuurlijk is er ook een grotere broer, de Galaxy A7 (2018), maar deze komt vermoedelijk niet naar Europa. Van een kleinere A3 (2018) ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Wij verwachten dat de A5 (2018) een adviesprijs zal krijgen tussen de € 449,- en € 499,-, maar dat is een aanname. Bij de lancering komen we hierover natuurlijk meer te weten.

Lees de reacties (1)

Gerelateerde artikelen