Grote update voor Samsung Galaxy S10 beschikbaar: nieuwe patch, betere camera

Een verrassend grote update staat klaar voor de Samsung Galaxy S10, S10+, en S10e. Naast de beveiliging worden ook de camera en de Bluetooth-verbinding verbeterd.

Galaxy S10 update oktober 2022

Exact een maand geleden voorspelden wij dat de Galaxy S10 in oktober een nieuwe update moest gaan krijgen. Inmiddels is het november, en kwam onze voorspelling niet uit. Althans, agenda-technisch niet. Beveiligingstechnisch hadden we wel gelijk. De beveiligingspatch van oktober krijgen de toestellen in de serie nu namelijk alsnog. En er gebeurt meer.

Een download van ruim 1GB staat namelijk klaar voor de Galaxy S10, S10+, en S10e. Firmwareversie G97*FXXUGHVJ5 installeert de beveiligingspatch van oktober, inclusief alle fixes van de tussenliggende patches.

Maar de changelist is langer, en meldt ook dat de stabiliteit van de camera is verbeterd. Dat zorgt waarschijnlijk niet direct voor betere foto's, maar wel voor een fijner werkende camera-app. Bovendien sleutelt de update vandaag ook nog aan de Bluetooth-verbinding, die stabieler wordt. Dat is prettig voor – bijvoorbeeld – het gebruik van draadloze oortelefoontjes.

Al met al is de update van vandaag een flinke – en dat voor een telefoon die inmiddels alweer meer dan 3,5 jaar geleden op de markt verscheen. Omdat de Galaxy S10-serie momenteel updates officieel per kwartaal ontvangt, kun je de volgende update begin 2023 verwachten.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is nu direct, OTA beschikbaar op de unbranded Galaxy S10, S10+, en S10e in Nederland en België. Branded toestellen van Vodafone en T-Mobile hebben ‘m nog niet, maar die draaien momenteel sowieso op de patch van september – en kunnen er dus nog even tegenaan.

Je krijgt vanzelf een melding zodra de update klaar staat voor jouw telefoon. Maar je kunt ook direct handmatig de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Ontdek jij na installatie nog meer veranderingen op jouw Galaxy S10?

PS: zoals bekend volgt de Galaxy S10 Lite zijn eigen update-traject. Dat toestel krijgt volgens een recente planning al in december de grote upgrade naar Android 13 en One UI 5, die de andere S10-modellen niet meer krijgen. Dit is zo, omdat de S10 Lite een jaar later dan de andere modellen verscheen, en dus nog één grote upgrade tegoed heeft.

Lees de reacties (4)