‘Geen Android 10 beta voor Galaxy A50, A70 in de planning’

In tegenstelling tot vorig jaar, plant Samsung mogelijk géén beta-programma's voor mid-range telefoons als de Galaxy A50 of A70. Dat, althans, blijkt op het Koreaanse forum van de telefoonbouwer.

Galaxy A50 geen Android 10 beta-test

Begin 2019 verraste Samsung toen het haar Android 9 beta-programma niet beperkte tot haar toptoestellen. Ook voor toestellen als de Galaxy A8, A7 en A6 werd in sommige landen een testfase op poten gezet. En dus is er de hoop dat we ook dit keer een Android 10 beta voor toestellen als de Galaxy A50 of A70 gaan zien. Die kans lijkt echter klein.

Op Samsug's Zuid-Koreaanse forum laat iemand die – aldus vertaling – over het beta-programma gaat weten dat er voor de A-serie op dit moment geen tests gepland zijn.  De juristen onder ons kunnen dan natuurlijk erop wijzen dat ‘op dit moment' niet uitsluit dat het later wel zou kunnen gebeuren. Wie graag toch wil hopen op een Android 10 beta voor de Galaxy A50 of A70, kan dat dus rustig doen.

Maar…. bedenk wel dat dit soort beta's sowieso nooit toegankelijk zijn vanaf Nederlandse toestellen. Bovendien zouden we kunnen denken: een beta-test neemt alleen kostbare tijd in beslag, die de uiteindelijke update kan vertragen. Natuurlijk klopt dat ook niet per se. Bugs moeten hoe dan ook uit de software verjaagd worden, tenslotte.

Uiteindelijk is het vooral jammer voor iedereen die vóór de uitrol alvast een beeld wil vormen van de nieuwe software. Graag zouden wij bijvoorbeeld een preview bieden, zoals we dat ook deden met toestellen als de Galaxy S10. Dat gaat zonder beta-programma niet lukken – althans, niet zo lang vóór de officiële update begint.

Dat moment zou volgens sommige planningen uit Samsung's eigen Members-app ongeveer in april liggen. Daarbij willen we nog wel opmerken dat de Android 10 update voor de Galaxy S10 nu al beschikbaar is, en Samsung dus wel vaart lijkt te maken. Uiteindelijk hopen we dat de update vroeg in het voorjaar van 2020 op de (Nederlandse) Galaxy A50 en A70 zal arriveren. Maar zonder beta-programma, dus.

(via)

Lees de reacties (2)

  • Jammer, sinds vanmiddag is wel al de updateplanning voor België voor alle toestellen bekendgemaakt in de members app. Misschien voor Nederland ook al?
    Voor de nieuwe a-reeks:
    A80 -> maart
    A40, A50, A70 -> april
    A10, A20e, A30s -> mei

    • Hah, ik had eerder nog gecheckt. Toen was 'ie er niet, nu inmiddels wel. Nederlandse planning is vergelijkbaar, maar niet helemaal hetzelfde.