Galaxy Tab S5e krijgt update met patch van februari

Samsung stelde eind vorig week de update van februari beschikbaar voor de Galaxy Tab S5e. De tablet kan er weer tegenaan – vermoedelijk tot de grote Android 11 upgrade, dit voorjaar.

Galaxy Tab S5e update februari 2021

Een van de – wat ons betreft – aantrekkelijkste Samsung tablets van de afgelopen jaren blijft toch de Galaxy Tab S5e. De relatief vriendelijke prijs en het mooie AMOLED scherm maakten ‘m terecht populair. Mede daardoor houdt Samsung's vrij netjes bij, qua updates.

Zo rolde de afgelopen dagen de bijna 157MB grote update naar firmwareversie T720XXS2CUA3 uit (4G variant: T725XXS2CUA2). Deze bevat geen nieuwe functies, en ook geen nieuwe Android versies, noch One UI upgrades. Op al deze dingen komen we zo nog terug – voor nu is duidelijk dat wél de beveiligingspatch van februari geïnstalleerd wordt. Natuurlijk komt deze inclusief alle verbeteringen van de tussenliggende patches sinds vorige update in november.

Beschikbaarheid

De update is inmiddels beschikbaar op alle in Nederland en België verkochte Tab S5e modellen. Als je nog geen automatische melding kreeg, check de beschikbaarheid dan zelf via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

En Android 11 en One UI 3.x dan?

Als we het dan toch over de Galaxy Tab S5e hebben, kunnen we gelijk even een blik werpen op de upgrade-vooruitzichten. Wij hopen stiekem een beetje dat de update van nu de laatste is vóór de grote upgrade naar Android 11. Die staat voor de Tab S5e officieel voor juli op de agenda. Maar: Samsung is behoorlijk vlot met de uitrol, en veel telefoons kregen de upgrade eerder. Zo kreeg de Tab S7 ‘m al eind januari, hoewel deze ‘m eigenlijk pas in maart zou ontvangen.

Los van wanneer de Tab S5e Android 11 krijgt, is er vraag welke versie van de One UI 3.1 naar de tablet komt. Samsung zelf bevestigde dat een aantal tablets een upgrade naar One UI 3.1 krijgt. Op dat lijstje ontbreekt in principe de Galaxy Tab S5e. Toch is de kans wel degelijk groot dat het apparaat vroeg of laat ook One UI 3.1 krijgt – mogelijk zelf gewoon direct tijdens de Android 11 upgrade. Zo ging het vorig jaar tenslotte ook met de One UI 2.1 en 2.5 upgrades, die uiteindelijk op veel meer Galaxy apparaten belandden dan oorspronkelijk aangekondigd.

Ook als de Tab S5e niet direct One UI 3.1 krijgt tijdens de Android 11 upgrade, dan komt deze laatste sowieso inclusief One UI 3.0. Dat is de versie met de grootste vernieuwingen. Zie daarvoor ook ons overzicht van veranderingen in One UI 3.

(Dank Jeffrey, Jako, et al!)

Lees de reacties (2)

Gerelateerde artikelen