Galaxy S9 (Plus) update van juni nu in Nederland van start

Voor de Galaxy S9 en S9 Plus is de uitrol van de beveiligingsupdate van juni gestart. Aan boord is de nieuwste beveiligingspatch voor de toestellen, en nog wat losse verbeteringen. Als eerste aan de beurt: de unbranded S9 Plus, waarop je de patch via Smart Switch kunt installeren. Aanvulling: inmiddels is de update op beide S9-modellen ook OTA beschikbaar (dank voor alle meldingen!)

Samsung rolt haar maandelijkse beveiligingspatches de laatste tijd vooral in de laatste week van de maand uit. Daarin zal ook in juni geen verandering komen. Het einde van de maand nadert, en nu verschijnt op het ene na het andere toestel de patch van deze maand. En nu is de Galaxy S9 aan de beurt.

Galaxy S9 update juni 2018

Vanaf nu staat voor de Galaxy S9 Plus een update klaar naar firmwareversie G965FXXS1BRF3. Op korte termijn volgt voor de ‘gewone' S9 firmwareversie G960FXXS1BRF3. In de nieuwe firmwares treffen we maar weinig veranderingen aan – ze brengen natuurlijk vooral de nieuwste security fixes. De patch van juni bevat 67 fixes uit Google's laboratoria die de beveiliging van het Android besturingssysteem verbeteren.

Ook in de Samsung Experience 9.0 interface – plus bijbehorende apps – worden verbeteringen aangebracht. Het precieze aantal is deze maand niet bekend, omdat Samsung niet alle ‘CVE's' – Common Vulnerabilities and Exposures – benoemd. In het updatepakket treffen we uiteraard ook nog verschillende optimalisaties van prestaties en stabiliteit aan. Ook hier ontbreken zoals gewoonlijke verdere details.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd begint de uitrol van de update nu voor de Galaxy S9 (Plus). Hij is in eerste instantie beschikbaar via de Smart Switch software voor je PC. Je kunt deze HIER downloaden en installeren. Verbind je toestel vervolgens met een USB kabel met je computer, en je krijgt vanzelf de updatemelding.

Makkelijker is het, als je hem ‘OTA' –  Over The Air – downloadt, zodat je ‘m direct op jouw Galaxy S9 (Plus) kunt installeren. Het gaat daarbij om een pakket van ongveer 62,5MB. Zodra dit mogelijk is, zal dit proces vanzelf starten. Of je dwingt je toestel nu al te controleren of het gaat: via Instellingen en Software-update, en de optie Updates handmatig downloaden.

Als jij jouw toestel direct bij T-Mobile of Vodafone hebt gekocht, moet je nog even geduld hebben. Voor deze branded telefoons volgt de update met een beetje geluk ook op korte termijn – evenals voor Belgische toestellen.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S9 (Plus) geïnstalleerd? Kom je nog andere vernieuwingen tegen? Heb je ‘m via Smart Switch of OTA geïnstalleerd? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (13)

1 2