Samsung probeert opnieuw zelf koppelen Bixby knop te blokkeren op de Galaxy S8 (update: alweer omzeild)

Voor de tweede keer probeert Samsung het zelf toewijzen van de Bixby knop op de Galaxy S8 te blokkeren. De wijziging is op moment slechts beperkt uitgerold.

galaxy-s8-tip-bixby-knop-toewijzen-app-bxactions-1024x743 Samsung probeert opnieuw zelf koppelen Bixby knop te blokkeren op de Galaxy S8 (update: alweer omzeild)

In de VS rolt een update uit voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus van de lokale tak van T-Mobile. De update blokkeert de mogelijkheid de Bixby knop zelf aan een andere applicatie te koppelen. Mogelijk gaat dit later ook elder gebeuren, al is dit nog niet bevestigd.

Galaxy S8 Bixby knop toewijzen

Toen Samsung de Galaxy S8 (Plus) lanceerde, was Bixby een veelbesproken nieuwe feature van het toestel. Helaas bleek de kunstmatig intelligentie assistent nog niet klaar voor actie. Op dit moment spreekt Bixby alleen Koreaans, en is elders nog niet beschikbaar. De Engelssprekende versie werd inmiddels herhaaldelijk uitgesteld, en in Europa verwachten we ‘m pas op zijn vroegst tegen het einde van dit jaar.  Duidelijk is, dat de Bixby knop voorlopig in de meeste landen overbodig is.

Omdat hij natuurlijk wel op de Galaxy S8 (Plus) aanwezig is, zoeken mensen naar mogelijkheden er toch iets nuttigs mee te doen. Een eerste toepassing om de Bixby knop toe te wijzen aan een functie naar keuze werd al vroeg geblokkeerd. Al snel volgden nieuwe apps waarmee het toch mogelijk is. Toch steekt Samsung daar opnieuw een stokje voor – althans in de Verenigde Staten.

De Galaxy S8 (Plus) van T-Mobile kreeg dit weekend de update met de juni patch en de vernieuwde navigatiebalk die wij hier al eerder ontvingen. Na de update blijkt ook de oude methode om de Bixby knop aan een andere functie te koppelen niet meer te werken. Een developer van het populaire bxActions laat aan Sammobile weten dat zijn applicatie inderdaad niet meer werkt. Uiteraard wordt er al gezocht naar een nieuwe manier om hetzelfde gedaan te krijgen.

Op dit moment is het op andere versies van de Galaxy S8 (Plus) nog wel mogelijk de Bixby knop zelf te koppelen. In de komende weken verwachten wij de update met de juli beveiligingspatch. Of deze hetzelfde ook hier zal doen, is nog niet bekend. Mogelijk blokkeert Samsung de optie alleen in markten waar ze verwacht op korte termijn een functionele Bixby uit te rollen. Pas als hier een volgende update arriveert, kunnen we meer zeggen over Samsung’s plannen.

Update: een update van de bxActions app zorgt dat je de Bixby knop ook na de bovenstaande update weer zelf naar wens kunt toewijzen. Daarmee blijkt alles voornamelijk weer een storm in een glas water – los van het feit dat Bixby zelf natuurlijk nog steeds niks doet.

 

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee