Galaxy S20 FE (5G) update brengt patch van mei, en andere verbeteringen

Nog voor de rest van de S20-serie krijgt de Galaxy S20 FE met 5G vandaag al de update van mei. Deze brengt met name de nieuwste security patch, en een tweetal andere verbeteringen.

Galaxy S20 FE 5G update mei 2021

Vaak zijn het de Galaxy S20, S20+, en S20 Ultra die als eerste een nieuwe update krijgen, pas daarna gevolgd door de S20 FE modellen. Vaak, maar niet altijd. Vandaag is het namelijk de S20 FE met 5G die de primeur van de update van mei heeft.

Voor de S20 FE 5G rolt nu firmwareversie G781BXXU3CUD6 uit, in de vorm van een ruim 570MB grote download. Dat is een flink pakket, waarin we als eerste natuurlijk dus de patch van mei tegenkomen. Deze bevat 44 fixes voor de beveiliging van het Android OS, en 23 stuks voor Samsung's One UI. Verbeterd worden o.a. de Veilige Map, Knox, DeX, en de Telefoon app.

De patch alleen verklaart niet de omvang van de update. Een blik op de bijgevoegde changelog toont inderdaad nog twee verbeterpuntjes. De Quick Share functie wordt verbeterd, en ook de prestaties van camera gaan er als het goed is op vooruit. Stiekem hadden we gehoopt dat de Galaxy S20 FE dezelfde Dubbele opname modus krijgt die onderweg is naar de andere Galaxy S20 modellen. Daarvan blijkt op dit moment echter nog geen sprake. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de S20 FE deze camerafunctie niet krijgt – maar het gebeurt in ieder geval nog niet vandaag.

Rest de vraag hoe de prestaties van de camera dan wel verbeterd worden. Als jij een S20 FE hebt, en hier inderdaad iets van merkt, laat het dan hieronder even weten. Bijvoorbaat dank!

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu direct OTA installeren op de unbranded Galaxy S20 FE 5G in Nederland en België. Elders in Europa is vandaag ook de update van mei voor het 4G-model gestart. Met een beetje geluk kun je deze binnen nu en een paar dagen ook hier downloaden. Heb jij jouw branded S20 FE bij Vodafone aangeschaft? Ook dan moet je nog even geduld hebben.

Zodra de update beschikbaar is voor jouw Galaxy S20 FE verschijnt een notificatie – daarvoor hoef je in principe niets te doen. Wel kun je de beschikbaarheid ook direct checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij deze update al binnen? Weet jij meer over de verbeteringen voor de camera, of ben je meer veranderingen tegen gekomen?

Lees de reacties (6)

  • Update geïnstalleerd. Gelaas geen dubbele opnamestand. Ik merk zo 1,2,3 ook geen cameraverbeteringen.

  • Volgens Sammobile zou de A50 al op de mei update moeten zitten maar hier nog gewoon maart. Weten jullie hoe dat zit?

    • De mei patch voor de A50 is ergens in Azië al beschikbaar, maar hier nog niet. Hij komt hier ook, maar pas later deze maand.

  • De update voor de 4G is inmiddels ook beschikbaar. Zo te zien alleen security aangezien deze maar 189 MB groot is.