Samsung Galaxy Note 8 onthulling mogelijk op 23 augustus

Er is al heel wat gespeculeerd over de datum van de Galaxy Note 8 onthulling. Via het thuisland van de telefoonmaker duikt nu een nieuwe kandidaat op: 23 augustus.

galaxy-note-8-6-1024x580 Samsung Galaxy Note 8 onthulling mogelijk op 23 augustus

Lang gingen we er vanuit dat Samsung de volgende Galaxy Note pas vrij laat deze herfst zou gaan uitbrengen. Pas recent dook het bericht op dat de onthulling mogelijk toch al in augustus plaats zou kunnen vinden. Echter, de bekende insider Evan Blass hield daarna nog op half september. En nu verschijnt toch augustus weer op de radar.

Galaxy Note 8 onthulling

Een Zuid-Koreaanse publicatie meent nu te weten dat de Galaxy Note 8 waarschijnlijk op 23 augustus officieel gelanceerd zal worden. Hoewel we deze datum niet definitief kunnen bevestigen, past het bericht wel netjes bij andere geluiden die de laatste tijd opdoken. En in tegenstelling tot de eerder genoemde 26 augustus, valt de 23e op een woensdag. De Galaxy S8 werd ook tijdens een Unpacked evenement op een woensdag – 29 maart – aan de wereld getoond. De plaats van de lancering is dan niet in Berlijn – waar Samsung vaak nieuwe Notes lanceerde – maar New York.

Uiteraard wordt er druk gespeculeerd over de reden waarom Samsung de Galaxy Note 8 toch vrij vroeg zal lanceren. Maar of het nu komt door dalende verkopen van de Galaxy S8, of verwachte populariteit van de aankomende iPhone 8, het is goed nieuws voor iedereen die in feite al jaren wacht op een nieuwe Note.

Specs en prijs

Daarmee weten we natuurlijk verder nog niks meer over de Galaxy Note 8 zelf. De verwachting is dat het toestel een 6,3 inch Infinity scherm zal hebben, 6GB RAM, en draait op Android 7.1.1. Op afbeeldingen lijkt bevestigd te worden dat het toestel inderdaad een dual camera aan boord heeft. De vingerscanner zit, zo lijkt het, achterop de telefoon. Geruchten wijzen op een pittige adviesprijs van € 999,- voor het model met 64GB opslag. Een nog duurdere variant met 128GB zit mogelijk ook in de pijpleiding.

Wil jij een mailtje van ons krijgen op het moment dat de Galaxy Note 8 in Nederland arriveert?  Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee