Galaxy Note 8 Microsoft Edition nu online te bestellen (vanuit Amerika)

We horen je al denken: een Galaxy Note 8 in combinatie met Windows Phone? Dat kan toch helemaal niet?

Geen zorgen, het gaat hier niet om een Note 8 die draait op Windows Phone (geen idee of dat überhaupt technisch mogelijk is? iemand?) maar om een Note 8 toestel die een Microsoft makeover heeft gehad op het gebied van software.

De Microsoft Edition van de Note 8 is voor een kleine 930 dollar te bestellen op de Amerikaanse Online Microsoft webwinkel.

Met de Microsoft Edition haal je een Note 8 in huis die op hardware gebied identiek is aan een standaard Note 8 (dus met een oude vertrouwde Snapdragon 835 / Exynos 8895, 6 GB RAM, 12 MP camera etc.) maar met een reeks aan Microsoft gerelateerde software die alvast voor je is geïnstalleerd op het toestel, waaronder de voice-assistant Cortana en de gloednieuwe Microsoft Launcher applicatie.

Wat nou precies het nut is van een Note 8 waar al Windows software (volgens sommige bloatware..) op staat is een punt van discussie. Een logische verklaring is dat Microsoft haar power-users een degelijk alternatief wil bieden binnen de smartphone / phablet markt nadat Windows Phone nu al een tijdje uit de running is.

Mensen die al zodanig in het Microsoft eco-systeem zitten kunnen nu dus simpelweg een Microsoft Edition high-end toestel aanschaffen, inloggen met hun Microsoft account op de Windows Launcher et voila, een bijna out-of-the-box Microsoft experience, met nog een vleugje van Google en Samsung op de achtergrond.

(via)

Lees de reacties (2)

  • Het is al erg genoeg dat ook hier meestal 5 apps van Microsoft in de firmware zit gebakken, terwijl iedereen ze ook gewoon gratis kan downloaden. Voor Samsung lijkt alleen nog geld de drijfveer te zijn en ze blijven gewoon rotzooi op hun toestellen gooien die niemand wil en waarvan het meeste is gekopieerd van Google, maar wel slechter in werking. Eén van de belangrijkste redenen waarom ik helemaal met Samsung ben gestopt.

  • Ja ga daar helemaal mee akkoord ze zouden beter eens die software update voor de note 8 sm-n950f uitrollen schandalige praktijken van samsung (weeral) verdorie een toestel van 999 euro !!! Zal ook de laatste keer geweest zijn dat ik nog iets gekocht heb van die bedriegers!!!