Galaxy Note 5 krijgt mogelijk een 6-inch 4K AMOLED display

Samsung loopt al een tijdje te hinten op 4K displays voor mobiele apparaten en volgens de jongens en meiden van gsmarena zal de Galaxy Note 5 het eerste toestel worden met zo'n 4K Ultra HD beeldscherm aan boord.

Volgens een anonieme maar betrouwbare tip (jaja…) zou de opvolger van de Note 4 een 6-inch AMOLED display hebben met een 4K resolutie wat neerkomt op een pixel dichtheid van maar liefst 743 ppi. Gezien het feit dat een ppi van meer dan 400 op een 6-inch display voor menselijke ogen bijna niet meer te onderscheiden is van een ‘normale' Full HD resolutie geeft ons het vermoeden dat we dit nieuws met een korreltje zout moeten nemen.

Waarom zou je immers een toestel willen waar een groot deel van de accuduur verloren gaat in iets wat in de praktijk bijna niets extra's oplevert? Maar van de andere kant, de stap van full HD naar 4K klinkt wel weer logisch, en de toekomstige generaties processoren en batterijen zouden in principe met de tijd mee moeten gaan en op een efficiënte manier om moeten kunnen gaan met 4K displays.

Tja, de tijd zal het wederom weer leren 😉

Wat denk jij? Is een 4K display op je phablet echt nodig of is dat meer iets voor in de woonkamer op een 50-inch TV?

 

Lees de reacties (6)

  • Tja idd...wat heft het voor nut. Ik heb liever een batterij die het 2 dagen volhoud dan een scherper scherm.

  • Prachtig. Maar nog liever zou ik een 6,5 of 7 inch willen als een "one size for all purpase" toestel. Bellen doe ik meestal met een oortje en sowieso veel minder dan vroeger.

  • Het scherm van de 4 is goed genoeg. Dat het beter kan, geloof ik wel. Ik denk dat de winst op visueel gebied niet opweegt tegen het hoger batterijgebruik. Ik vind het goed zo.

1 2
Gerelateerde artikelen