Beschikbaar in Nederland: Galaxy Note 4 juni update (+Note Edge)

In Nederland staat de Galaxy Note 4 juni update klaar voor download – op de unbranded toestelvariant, wel te verstaan. Update 22-6: ook voor de Galaxy Note Edge staat de onderstaande update inmiddels klaar (dank, Jos!).

galaxy-note-4-juni-update Beschikbaar in Nederland: Galaxy Note 4 juni update (+Note Edge)

Hij is alweer bijna drie jaar oud, maar Samsung rolt nog netjes iedere maand een update met de nieuwste beveiligingspatch uit naar de Galaxy Note 4. En zo ook dit keer. Een update brengt de security patch van de maand juni naar het toestel.

Galaxy Note 4 juni update

Voor de unbranded Galaxy Note 4 staat dus een update klaar naar firmwareversie N910FXXS1DQF3 (Note Edge: N915FYXXS1DQF1). Een blik op het Software-info scherm leert dat deze de security patch van juni op het toestel installeert.  De patch heeft fixes voor 96 zwakke plekken die Google deze maand uitbracht voor het Android besturingssysteem. Samsung doet nog 23 duiten in het patch-zakje voor haar eigen aanpassingen en apps op het toestel.

Echter, het 343 MB grote installatiepakket brengt natuurlijk meer dan alleen wat verbeteringen voor de veiligheid van de Galaxy Note 4. Volgens de omschrijving van Samsung zelf zorgt de update verder nog voor verbeteringen in het energiegebruik. Een beter geoptimaliseerd geheugenbeheer zorgt voor betere prestaties. Afgaande op recente maanden, zullen ook de T-Mobile en Vodafone branded Note 4’s deze update de komende weken krijgen.

Hoewel Samsung haar telefoons tegenwoordig twee jaar lang van Android updates voorziet, duurt de ondersteuning in de vorm van security patches inmiddels veel langer. Zo krijgt momenteel, naast de Note 4, ook de Galaxy S5 – ruim drie jaar oud – nog maandelijks de nieuwste patches. Dit geldt vooral met name toestellen die nog steeds veel gebruikt worden. Na deze zomer zal de Note 4 op de Nederlandse markt eindelijk een opvolger krijgen in de vorm van de Galaxy Note 8. Zoals bekend kwam de Note 5 hier nooit uit, de Note 6 werd overgeslagen, en de Note 7 haalde het uiteindelijk ook niet. Onder andere daardoor is de Note 4 voor veel gebruik(st)ers nog steeds hun dagelijkse werkpaard. De maandelijkse updates zijn dus geen overbodige luxe.

(Dank, Henk!)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. H.Kersten zegt

    Heb op 22 juni 2017 update gehad voor mijn Galaxy note4.. nu werkt de bleutooth niet meer.
    als ik in instellingen ga en druk op bleuthooth.. krijg ik de melding..instellingen stopt..
    alles andere instellingsopties werken wel naar wens

Praat mee