Galaxy Note 20 (Ultra) ontvangt nu update van maart

Voor Samsung's Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra gaat nu de update van maart van start in Nederland en België. Geïnstalleerd wordt de nieuwste security patch, die vooral één interessant verbeterpunt brengt.

Galaxy Note 20 update maart 2021

Nog geen twee weken geleden arriveerde One UI 3.1 op de Galaxy Note 20. Maar inmiddels is het maart, en rollen ook de beveiligingspatches gewoon verder. Zodoende krijgen beide Note 20 modellen vandaag dus alweer de volgende nieuwe firmwareupdate.

De ruim 166MB wegende download brengt firmwareversie N98**XXS1DUC1 naar de verschillende modellen. In tegenstelling tot de vorige update, gebeurt er dit keer beduidend minder. Er zijn geen nieuwe snufjes of zichtbare wijzigingen – maar wie een blik op het Softwaregegevens scherm werpt ziet, dat de beveiligingspatch nu die van maart is.

Deze patch bestaat uit 30 verbeteringen voor de beveiliging van het Android OS. Maar een van de opvallendste fixes betreft er een die specifiek uit Samsung's eigen keuken komt. Er wordt namelijk een mogelijk lek gedicht in de software van de Exynos 990 processor. Inderdaad, dat is de processor die hier in de Note 20-serie te vinden is.

Beschikbaarheid

Op dit moment kun je de nieuwe update al OTA downloaden op de unbranded Galaxy Note 20 Ultra in zowel Nederland als België. Voor de Note 20 zonder ultra (4G en 5G modellen) zal hij ongetwijfeld op korte termijn ook verschijnen – met een beetje geluk later vandaag. Wat meer geduld moet je zoals meestal opbrengen als jij jouw branded toestel direct bij Vodafone of T-Mobile hebt gekocht.

Je krijgt vanzelf een melding dat de update klaar staat, of je checkt de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Heb jij deze update binnen op jouw Galaxy S9 (Plus)? Kom je nog meer veranderingen tegen na installatie?

Lees de reacties (1)