Met de Samsung Galaxy J3 (2017) arriveerde deze week ook de laatste van de nieuwe Galaxy J-modellen ten burele. We hebben er inmiddels even mee gespeeld, en kunnen dus onze eerste indrukken delen in een beknopte Galaxy J3 (2017) hands-on preview.
Wie ons volgt, weet dat we momenteel uitgebreid de nieuwe J-serie aan het checken zijn. Onze uitgebreide Galaxy J5 (2017) review staat alweer even online, en kort geleden gingen we al hands-on met de Galaxy J7 (2017). Die gaan we natuurlijk ook reviewen, maar eerst werpen we dus een blik op de kleinste in de serie: de Galaxy J3 (2017).
Galaxy J3 (2017) hands-on preview
Net als zijn grotere broers, heeft de Galaxy J3 (2017) een vergelijkbare, ‘premium' behuizing. In vergelijking met de geheel kunststoffen Galaxy J3 uit 2016, is dit echt een enorme sprong vooruit. Daardoor is de adviesprijs van het toestel dan ook een paar tientjes hoger geworden. De telefoon ligt prettig in de hand, en voelt daar beduidend sjieker dan de prijs laat vermoeden.
Toch valt ook direct een ander punt van verandering op. Het beeldscherm is niet van Samsung's befaamde AMOLED type, maar een TFT LCD paneel. En hoewel de kleuren zo op het eerste gezicht prima ogen, is het beeld gewoon van fletser, minder dynamisch, dan we gewend zijn van Samsung. De schermhelderheid is een stuk lager. Je kunt wel de tijdelijke Buitenstand activeren – die de helderheid 15 minuten lang een aardige boost geeft – maar dat is wat ons betreft niet hetzelfde.
Beter te spreken zijn we over de software. Android 7.0 en Samsung's nieuwste Experience UX zien er prima uit, en draaien soepel. De processor onder de motorkap is Samsung's eigen Exynos 7570. Deze processor – ook in de Galaxy Xcover 4 – is allerminst snel, maar de normale handelingen kan hij aan. We zullen later wat dieper in de prestaties van het toestel duiken, maar dit een telefoon die gemaakt is om mee te bellen en Whatsappen, af een toe een kiekje te maken, en hier en daar een website of video mee te bekijken. Voor wildere dingen ontbreekt simpelweg de grafische kracht, al konden we er toch best nog wel wat semi-bescheiden games op spelen.
Functioneel gezien zijn er wat opvallende puntjes aan de Galaxy J3 (2017). Zo ontbreekt een blauwlicht filter, en is de schermhelderheid – op de Buitenstand na – niet automatisch te reguleren. In tegenstelling tot de J5 en J7 (2017) heeft het toestel ook geen vingerafdrukscanner in de Home toets, en een notificatie-LED zoek je ook deze toestelgeneratie weer vergeefs. Net als in de grotere J's, heeft Samsung ook in de J3 (2017) nog een micro-USB connector gestopt – geen USB type-C poort.
Aan de andere kant: de handige Veilige map functie is aanwezig, waarin je bestanden, foto's, apps en volledige accounts nog eens extra kunt beveiligen. Er is een FM radio, en een slot voor een SD-kaartje. Bovendien is de Galaxy J3 (2017) ook verkrijgbaar als dual-sim variant, wat – in tegenstelling tot bij de dual-SIM Galaxy S8 – niet ten koste gaat van het SD-slot. De Apparaatonderhoud feature is volledig aanwezig, inclusief opschoon-functies, energiespaarstanden, en ingebouwde beveiliging tegen malware.
Over de camera's van de Galaxy J3 (2017) gaan we pas iets zeggen in onze uiteindelijke review. Echter, de frontcamera heeft zijn eigen flitser, die ervoor zorgt dat selfies bij minder licht toch mooi gelijkmatig belicht zijn. Ook over de accuduur kunnen we uiteraard ook nog niks kwijt, maar we verwachten dat de combinatie van schermresolutie, processortype en de 2400 mAh accu kunnen zorgen voor een respectabele gebruiksduur.
Galaxy J3 (2017) aanbiedingen
We gaan de komende tijd verder aan de slag met de Galaxy J3 (2017). Het resultaat daarvan lees je t.z.t., in onze uitgebreide review. De beste aanbiedingen voor het toestel – door de lage prijs altijd ‘BKR-vrij' – vind je hieronder alvast:
Geef een reactie