Galaxy A52(s) begint nu ook aan update van april

Vandaag start ook Samsung's Galaxy A52 serie aan de update van april. Als eerste komt de A52 5G aan de beurt – de andere modellen moeten nog even wachten. Aanvulling 14-4: ook de Galaxy A52s krijgt nu de patch van april.

Galaxy A52 update april 2022

Wat normaal één toestel was, werd in 2021 min of meer door omstandigheden bijna een complete telefoonserie. De ene Galaxy A51 uit 2020 werd vorig jaar opgevolgd door de Galaxy A52 die in 4G en 5G varianten verscheen, later in het jaar gevolgd door de Galaxy A52s. Dat maakt het er allemaal niet overzichtelijker op – zeker niet qua updates. De drie toestellen krijgen namelijk niet op hetzelfde moment nieuwe firmwares.

Meestal is het de 5G versie van de Galaxy A52 die als eerste een nieuwe update ontvangt, en deze maand is het niet anders. Een net geen 200MB grote download brengt het toestel naar firmwareversie A526BXXS1CVD1. Veel doet de update niet. Het is een rasechte beveiligingsupdate, die alleen de nieuwste beveiligingspatch installeert: die van april. Aanvulling: hetzelfde geldt inmiddels voor de Galaxy A52s, die de patch met firmwareversie A528BXXS1CVD1 ontvangt.

De patch bestaat uit maximaal 45 fixes voor het Android OS, en 33 voor Samsung's eigen softwarelaag, One UI. Deze brengt onder meer verbeteringen voor de beveiliging van de Contacten app, DeX, en Knox.

Beschikbaarheid

De update is nu direct, OTA beschikbaar op de unbranded Galaxy A52 5G en A52s in Nederland en België. Naar de verschillende branded toestellen, en de A52 4G, komt hij in de loop van de komende weken – maar vandaag nog niet.

Heb jij de update al binnen? Kom je toch nog merkbare vernieuwingen tegen, zijn eerdere bugs gerepareerd, of duiken er juist nieuwe op? Laat het ons hieronder weten!

(Dank, Petra, Willem, en Marinus!)

Lees de reacties (2)