Android 13 update beschikbaar op Samsung Galaxy A52 en A52s (bijgewerkt)

Als je een Samsung Galaxy A52 hebt, kun je de Android 13 update installeren in Nederland en België. Eerder kwam de 4G-versie van het toestel aan de beurt, vanaf nu staat ‘ie ook klaar voor de 5G-variant. Aanvulling: en ook op de Galaxy A52s is hij inmiddels beschikbaar.

Galaxy A52 update: Android 13 en One UI 5

Hoewel Samsung ook vandaag weer officieel aangeeft dat de Galaxy A52 serie pas in december de Android 13 upgrade gaat krijgen, loopt de praktische uitrol soms toch wat anders. Want nu al kunnen A52(s) gebruik(st)ers de nieuwe software daadwerkelijk binnenhalen. Inmiddels is deze namelijk beschikbaar voor zowel de A52 4G (SM-A525F), de A52 5G (SM-A526B), én de meeste A52s (SM-A528B) varianten.

Voor deze toestellen staat de ongeveer 2GB grote update klaar naar firmwareversie A525FXXU4CVJB (A52 4G), A526BXXU1DVK2 (A52 5G), of 528BXXU1DVK5 (A52s). De update bevat de beveiligingspatch van november, maar vooral Android 13. Daarbij krijg je dan ook versie 5 van Samsung's eigen One UI. Dat is het onderdeel van de software waar je als gebruik(st)er mee te maken krijgt, en waar de merkbare vernieuwingen te vinden zijn.

Zo is er het vernieuwde vergrendelscherm, en kun je na de upgrade eenvoudig veel privacy- en beveiligingsopties beheren vanuit één beknopt overzicht. Ook krijg je de Onderhoudsstandde nieuwe Standen functiezijn er nieuwe pictogrammen, en wordt de Kleurenpalet functie verder uitgebreid.

Nieuw is ook de Slimme suggesties widget, die functies toont die passen bij jouw persoonlijke gebruikspatroon. Tevens kun je de in Galerij direct vanuit een afbeelding of foto tekst copy-pasten. En de RAM Plus functie kan weer helemaal uitgeschakeld worden als je deze niet wenst te gebruiken. Nog meer kleinere wijzigingen kon je al eerder zien in onze preview van Android 13 op de Galaxy S22.

Installatie

Als je de update nog niet hebt geïnstalleerd, is het een goed idee om onze tips voor de installatie van Android 13 op jouw Samsung telefoon te checken. Maar ook als je ‘m al wel binnenhaalde, kun je daar nog een paar handige weetjes opdoen.

Hoe er in ieder geval rekening mee dat een dergelijke, grote upgrade tijd nodig heeft. Niet alleen de installatie zelf kan even duren. Ook daarna kan het uren of dagen duren voor jouw telefoon zichzelf weer helemaal geoptimaliseerd heeft. In deze tijd kan het zijn dat je batterij wat sneller leeg gaat dan je gewend bent. Dat is heel gewoon, en het energieverbruik normaliseert na deze periode vanzelf weer. Je kunt helpen door je telefoon in de dagen na de upgrade een paar keer handmatig opnieuw te starten.

Lees ook: vijf dingen om direct te doen op jouw Samsung Galaxy met Android 13

Beschikbaarheid

De Android 13 upgrade is op dit moment beschikbaar op de Galaxy A52 4G (SM-A525F) en A52 5G (SM-A526B) in Nederland en België. Het maakt daarbij niet uit of je een unbranded model hebt, of een branded toestel van Vodafone of T-Mobile.

En ook op de Galaxy A52s is hij inmiddels beschikbaar, althans: op unbranded toestellen en op T-Mobile's branded uitvoering. Alleen als jij jouw branded A52s direct bij Vodafone kocht moet je nog even afwachten.

In ieder geval krijg je een melding zodra de upgrade klaar staat voor jouw telefoon. Of je checkt handmatig of je ‘m al kunt downloaden via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Bedankt, Jan, Petra, Marinus, en Wieraj!)

Lees de reacties (14)

1 2 3