Foto’s: dit is de Samsung Galaxy S22 serie in levenden lijve (aanvulling)

Een foto toont (een dummy van) de Samsung Galaxy S22, inclusief een licht bijgeschaafd design. Het voornaamste verschil met de Galaxy S21 serie is misschien wel de keuze voor een glanzende afwerking. Aanvulling: inmiddels zijn nog twee foto's opgedoken, die alle modellen tonen – in zwart en wit. Al alle gevallen gaat het om dummy's, dus niet om de toestellen zelf.

Galaxy S22 foto's

Ruim een maand geleden dook al een foto op van de Galaxy S22 Ultra. Echter, van de twee ‘ultra-loze' modellen – de S22 en S22+ – zagen we tot nu toe alleen maar niet-officiële renders. Deze toonden een telefoon die wel heel erg op de Galaxy S21 lijkt. Maar zoals wel vaker, blijkt de duivel toch in de details te schuilen.

Een foto, geplaatst op het Chinese Weibo, lijkt een dummy van een zwarte Galaxy S22 te tonen. En hoewel het toestel inderdaad veel weg heeft van zijn voorganger, zijn er toch een paar significante afwijkingen. Zo zien we dat de camera's uitsteken – zelfs uit het camera-eiland op de rug. Dit deed Samsung ook al met de Galaxy Z Fold 3, en straks kennelijk ook met de S22(+).

Het andere grote verschil met de S21-serie is de kleur. De hier getoonde Galaxy S22 is glanzend, en niet mat, zwart. We durven niet te zeggen of dit betekent dat álle toestelversies geen matte afwerking meer hebben. Mogelijk zijn sommige kleuren dit nog wel. Tenslotte leek de S22 Ultra op de uitgelekte foto's wel degelijk een matte afwerking te hebben.

Aanvulling: ook de andere modellen zijn nu te zien, in zwart en wit. Op de foto's van Yogesh Brar – eveneens met dummy's, zoals aan de camera's te zien is – valt onder andere op dat de Galaxy S22 Ultra wel degelijk een matte afwerking heeft, en de glanzende achterkant voorbehouden is aan de S22 en S22+. Overigens is het natuurlijk goed mogelijk dat de mate waarin alles glanst bij deze dummy's afwijkt van de uiteindelijke toestellen.

Eigenschappen

Eerder werd overigens al duidelijk wat zo'n beetje alle specificaties van de Galaxy S22 zullen zijn. De drie camera's die je op de foto kunt zien zijn de 50MP hoofdcamera, de 12MP groothoekcamera, en de 10MP telefotocamera met 3x optische zoom. Aan de voorkant zit een 10MP frontcamera, terwijl de S22 in Europa op Samsung's eigen, nieuwe Exynos 2200 processor draait.

De accu van de ‘basis-S22' is met 3700 mAh relatief bescheiden. Echter, dit lijkt mede veroorzaakt te worden door het compacte design van het toestel, dat over een 6,1 inch schermdiagonaal beschikt.

De S22 Ultra is wederom het neusje van Samsung's zalm, met twee telefoto camera's – beide 10MP, 3x en 10x zoom – en natuurlijk weer een 108MP hoofdcamera. De accu heeft een capaciteit van 5000 mAh, terwijl een S Pen in de behuizing zit, alsof het een echte Galaxy Note is.

Samsung zal de Galaxy S22-serie begin februari lanceren, en halverwege diezelfde maand uitbrengen, voor prijzen die vergelijkbaar waren met die van de S21-serie. Denk dus aan modellen die beginnen bij €849. De Galaxy S22 Ultra – – koop je dan van vanaf €1249.

(via)