En toen was het september…

Linea recta tegen alle glasheldere geruchten in, ging de maand augustus in Nederland voorbij zonder de langverwachte update naar Android 2.3.4. Inmiddels heeft de halve wereld deze update wel via Kies kunnen installeren, dus wordt de vraag steeds dringender: waar blijft de Nederlandse update?

Wie inmiddels vierkante ogen heeft van het in de gaten houden van Kies, heeft zeker al eens nagedacht over de reden dat ons land nog niet aan de beurt is geweest. Wij zelf zijn inmiddels zover dat we menig spannend complot theorie hebben bedacht – zelfs al hebben we hier geen last van de zogeheten batterij bug. Een paar ervan zetten wij hier op een rijtje.

Ons eerste idee hangt rechtstreeks samen met het net-niet verbod wat de Nederlandse rechter pas nog uitsprak voor de Galaxy S2. In het kader van minder-werk-voor-de-gebruiker-is-beter heeft Samsung natuurlijk besloten de foto/gallerij app eerst aan te passen, en deze dan integraal met de Android 2.3.4 update uit te rollen in ons land. Deze theorie – weinig complotterig, tenzij je gelooft dat Apple een planeet is van ver buiten ons zonnestelsel – zou verklaren waarom veel andere landen al wel de update hebben gekregen, maar ons landje nog niet. Aan de andere kant: is er nou echt zo veel op tegen om twee updates te installeren binnen twee maanden?

De tweede mogelijkheid houdt verband met Nederland's ambitie om een kenniseconomie te worden. Samsung vindt dat Nederlanders – als echte experts op allerlei geavanceerde gebieden – het zelf maar op moeten knappen, dus: rooten, en een nieuwe, al dan niet ‘custom', ROM erop zetten. Eventuele akkefietjes met de garantie moeten dan wel via een poldermodelletje op te lossen zijn natuurlijk.

De derde en spannendste mogelijkheid – wij houden graag met alle mogelijkheden rekening – is dat de Android 2.3.4 versie al lang beschikbaar is in ons land, en alleen onze computers op één of andere manier van Kies te horen krijgen dat dit niet zo is. Verder wordt natuurlijk alle internet data naar onze redaktie stiekem gefilteerd – door Samsung en/of door de AIVD – zodat het voor ons lijkt alsof de update er inderdaad nog niet is. En last but not least maakt iedereen om ons heen die ook op de update zit te wachten deel uit van een groot complot, om ons in de waan te laten (denk: Truman Show).

Enfin, je leest het al: wij konden eigenlijk maar één goede reden verzinnen waarom met name in Nederland de update nog altijd niet uitgerold is (wie wil weten welke van de drie hierboven beschreven scenario's wij bedoelen: dat zeggen we lekker niet). Mocht iemand andere plausibele – of juist minder plausibele – verklaringen hebben, horen wij deze graag!

Lees de reacties (28)

  • of ze doen het op alfabetische volgorde. De N van Nederland komt pas als 14e letter...

  • Wat dacht je van : Nederland ? Oeps ! Die zijn we totaal vergeten ! :-(

    Trouwens dat verhaal van die veranderingen aan de galerij gaat toch alleen op voor nog niet verkochte toestellen !? Degene die al bij gebruikers zijn, zijn al verkocht. Dus die hebben die wijziging niet meer nodig, toch ? Dan kan je ondertussen toch al 2.3.4 uitrollen aan de wél verkochte toestellen ?

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen