Eerste Samsung Galaxy S21 (Ultra) afbeeldingen duiken op

Relatief vroeg zien we de eerste Samsung Galaxy S21 afbeeldingen opduiken. En wat laten deze zien? Qua design lijkt de S21 een bescheiden upgrade ten opzichte van de Galaxy S20. Aanvulling: ook de renders van de Galaxy S21 Ultra zijn nu opgedoken – en hieronder toegevoegd.

Galaxy S21 afbeeldingen

Een paar dagen terug schreven we al dat Samsung de Galaxy S21-serie in 2021 mogelijk een maandje eerder zal lanceren dan de S20 dit jaar. Vandaag duiken de eerste renders op van het toestel – ongeveer een maand eerder dan bij de Galaxy S20 vorig jaar. De puzzelstukjes passen dus. Maar wat krijgen we te zien?

Zoals vorig jaar is het ook nu weer plaatjeshandelaar @OnLeaks die een eerste setje CAD-bestanden weet te bemachtigen, vermoedelijk via de hoesjesmaker-scene. Echter, hij is niet de enige die deze bestanden wist los te peuteren – ook op CoverPigtou verschijnen vergelijkbare renders.

Hét onderscheidende element van de Galaxy S21 is natuurlijk de cameraheuvel. De glazen uitstulping contrasteert met de – mogelijk – matte achterkant. De drie camera's zijn een hoofdcamera, een groothoeklens en een zoomcamera.

Aan de voorkant zijn de verschillen met de Galaxy S20 een stuk minder duidelijk. Wederom zien we een ‘Infinity-O' AMOLED scherm, met de frontcamera in het midden van de bovenrand. De bezels zijn minimaal, en het scherm lijkt geheel plat. De diagonaal van het scherm van de ‘basis' S21 is ongeveer 6,2 inch.

Alle fysieke knoppen – aan/uit, volume – zitten weer in de rechter zijkant. Onderop zit een speaker, een USB-C connector, en géén koptelefoonaansluiting. Het frame van de Galaxy S21 is van metaal, terwijl de telefoon zelf 152 bij 71 millimeter meet. Het toestel is 7,9 mm dik. Daarmee is de Galaxy S21 bijna exact even groot als de S20.

En verder?

Naast deze eerste blik op het uiterlijk, zijn er natuurlijk al meer details bekend over de Galaxy S21. Zo weten we dat op de lijst met Galaxy S21 specs Samsung's nieuwe Exynos 2100 processor prijkt. Het basismodel heeft een accu met een capaciteit van 4000 mAh. Je kunt het toestel straks kopen in de kleuren wit, grijs, roze, paars en zilver.

Mogelijk kiest Samsung voor de Galaxy S21 een vergelijkbare koers als bij de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra. Het basismodel wordt dan een relatief bescheiden, maar mooi afgewerkte telefoon met een niet al te hoge prijs. Wie echt het neusje van Samsung's zalm wil, moet heel wat meer geld neertellen voor de Galaxy S21 Ultra. Ongetwijfeld zien we van dat toestel binnenkort ook de eerste renders, inclusief een veel grotere cameramodule.

Galaxy S21 Ultra afbeeldingen

We hadden de zin hierboven amper geschreven, of ook de afbeeldingen van de Galaxy S21 Ultra doken op. En inderdaad: dat is het toestel met de grotere cameramodule. Het toestel heeft vier camera's: de vierde camera is een periscoopcamera, die naast de ‘gewone' zoomlens wordt toegevoegd. Althans, dat zeggen sommige geruchten.

Met zijn 6,9 inch scherm is hij een flink stuk groter dan de S21: 165 bij 76 mm om precies te zijn, bij 8,9 mm dikte. In tegenstelling tot recente geruchten, biedt de Galaxy S21 Ultra géén ruimte voor een S Pen stylus. De meeste ruimte in de body wordt nog steeds ingenomen door de 5000 mAh batterij – net als bij de S20 Ultra.

De verwachting is, dat Samsung de Galaxy S21 serie in januari zal onthullen. De release vindt dan ergens in de loop van februari plaats.