Eerste Android 4.2 firmware voor de Samsung Galaxy S3 duikt op

Nog geen twee maanden geleden werd de Samsung Galaxy S3 geupdate naar Android versie 4.1.2, en kreeg er zo een flink aantal nieuwe features bij. En nu duikt alweer de eerst testversie op van de Android 4.2 firmware.

Hoewel deze update zich nog diep in de testfase bevindt, is het nu al wel mogelijk om een blik te werpen op de nieuwe mogelijkheden die straks naar de Galaxy S3 gaan komen. Nieuw in Android 4.2.1 zijn o.a.:

  • Widgets op het lockscreen: op dit moment kun je op het lockscreen van de S3 alleen snelkoppelingen naar applicaties plaatsen – straks kun je daar complete widgets aan toevoegen
  • Daydream: een soort screensaver, waarvan je kunt instellen wanneer deze actief wordt, en wat deze dan vertoont – bijvoorbeeld een klok, nieuws, kleuren of je eigen foto's
  • Nieuwe sneltoetsen voor het notificatiescherm: nu al kun je zelf instellen welke sneltoetsen er in het meldingenvenster van de Galaxy S3 getoond worden – straks krijg je keuze uit nog meer sneltoetsen

Wij gaan er vanuit dat we de komende tijd meer te wete zullen komen over de nieuwe mogelijkheden die ons nog te wachten staan. Samsung zelf heeft nog helemaal niets laten weten over deze update. Dat hij komt ligt natuurlijk voor de hand, maar wanneer is absoluut nog niet bekend. Het wordt in ieder geval pas ná de release van de Samsung Galaxy S4, die vermoedelijk direct vanaf het begin met Android 4.2 op de markt zal verschijnen.

(via Sammobile)

Lees de reacties (9)

  • Na de update naar 4.1.2 loopt mijn toestel te pas en te onpas vast en geeft de volgende melding

    het procescom.google.process.gapp is gestopt druk ok

    hoe kan ik dit verhelpen

  • Dat heb ik dus ook steeds. Dat hij aangeeft dat het proces.com.google.process.gapps is gestopt.
    Dan druk ik op OK en dan heb ik het 5 minuten later weer. Erg vervelend want daardoor loopt mijn telefoon steeds helemaal vast.

    Ik heb hem al terug gezet naar fabrieksinstellingen maar dat werkt niet! T-Mobile winkel wilt mij verder niet helpen:s Dan moet ik hem naar de verzekering sturen waardoor ik hem weer 3 weken kwijt ben. Terwijl ik ook lees dat Samsung de telefoon ook wilt omruilen naar de zelfde telefoon met dit soort storingen.

  • Ik had na de laatste update ook steeds problemen met mijn S3.
    Liep regelmatig vast. Rebooten en opnieuw om pincode vragen, én een dergelijke melden dat er een proces was gestopt. (kan dezelfde geweest zijn, maar ik heb 'm nooit genoteerd)
    Ik heb een abonnement bij Vodafone, ben 2 weken geleden even bij de nerds in de vodafoneshop langsgeweest. Daar wisten ze me te vertellen dat de om de zoveel tijd mijn telefoon contact zocht met de vodafone website en dat daar de fouten vandaan kwamen. Na een paar vliegensvlugge aanpassingen in mijn instellingen werd het uitgesteld sindsdien heeft mijn telefoon geen van de kuren meer.

    Het hoeft natuurlijk geen specifieke vodafone instelling te zijn, wie weet geld het ook voor andere providers
    Succes, ik hoop dat jullie d'r iets aan hebben

  • IK HEB DE OPLOSSING GEVONDEN! echt heel simpel:
    -ga naar je instellingen
    -klik op applicatiebeheer
    -veeg 2 keer naar links, zodat je bij 'alles' komt
    -scrol helemaal naar beneden, daar zie je onderaan staan 'downloads'
    -klik erop en klik op 'aanzetten'
    klaar :)

    For the English solution:
    http://www.youtube.com/watch?v=tDhVxtBtsdc

  • mijn s3 is na update niet beter geworden

    als ik iemand bel dan neemt diegene op maar kan ik hem niet horen verbinding verbreken
    dan weer opnieuw bellen en dan werkt hij wel :(

1 2
Gerelateerde artikelen