Eerste afbeeldingen: is dit de Samsung Galaxy Fold?

Een tweetal afbeeldingen tonen mogelijk Samsung's eerste, echte opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold. Het toestel wordt mogelijk vanavond, tegelijk met de Galaxy S10, gelanceerd.

Galaxy Fold afbeeldingen

Samsung's best bewaarde geheim van 2019 is het design van de commerciële versie van haar eerste opvouwbare smartphone slash tablet. In november vorig jaar toonde Samsung al een prototype, maar toen al was duidelijk dat het toestel er uiteindelijk anders uit zal zien. Nu, vlak voor Samsung's eerste Unpacked evenement van dit jaar, duiken dan toch twee renders op die mogelijk het echte toestel tonen.

De hier bijgevoegde plaatjes zouden wel eens twee officiële persafbeeldingen van de Galaxy Fold kunnen zijn. Ondanks de wat magere resolutie zien we een aantal tot nu toe onbekende details, zoals de notch in de hoek van het grote Infinity-Flex display. Dat neemt niet weg dat we hier net zo goed een stukje Photoshop-huisvlijt onder de loep zouden kunnen hebben.

Duidelijk is in ieder geval wel dat de eerder vastgelegde merknaam Galaxy Fold juist is. Notoire telefoonroddelaar Evan Blass bevestigde dit eerder deze week ook nog eens.

Unpacked 2019

Om te weten of de hier getoonde Galaxy Fold afbeeldingen echt zijn hoeven we niet lang te wachten. Vanavond vindt Samsung's Unpacked evenement plaats. Daar zal de nieuwe Galaxy S10-serie aan de wereld voorgesteld worden. Echter, de Zuid-Koreanen droppen al geruime tijd hints dat ook de Galaxy Fold daar zijn opwachting maakt. Bovendien is de slogan van het evenement zelf: The Future Unfolds.

Wel lijkt het duidelijk dat de Galaxy Fold – die ook naar Nederland komt – pas enige tijd ná de Galaxy S10 verkrijgbaar zal zijn. De verwachting is dat het toestel een uitermate pittig prijskaartje krijgt van minstens €1500. Voor dat geld krijg je dan wel een telefoon en een 7,3 inch tablet-in-1, met hardware die vergelijkbaar is met de specificaties van de Galaxy S10. De Fold heeft waarschijnlijk twee accu's, met een totale capaciteit van net geen 4400 mAh.

Maar, zoals gezegd: vanavond weten we zo goed als zeker meer.