Dit zijn de Galaxy J4 Plus en J6 Plus: plaatjes, prijzen (officieel, nu)

De Galaxy J4 Plus en J6 Plus staan op het punt gelanceerd te worden. Nu al zien we een aantal officiële plaatjes en de prijzen van de toestellen. Aanvulling: en… Samsung heeft beide toestellen daadwerkelijk officieel onthuld.

Vanochtend vroeg bevestigden we al dat Samsung de Galaxy J4 Plus zeker in Nederland uit gaat brengen. Toen meldden we, dat ook de J6 Plus vermoedelijk deel van het hernieuwde budget-offensief zal uitmaken. Een Nederlandse winkel zet nu maar gewoon alles online, zodat er Samsung de toestellen niet eens meer officieel hoeft te onthullen.

Galaxy J6 Plus: specs, prijs

Bij de Nederlandse shop Belsimpel staan nu al alle gegevens van de Galaxy J6 Plus en J4 Plus online, en wel HIER en HIER. We zien dus de hierboven getoonde J6 Plus van alle kanten, inclusief de dual camera aan de achterkant. Daar ontbreekt de vingerafdruksensor die in de zijkant van het toestel zit.

Het toestel heeft een 6 inch schermdiagonaal (TFT, 1480×720 pixels), terwijl de camera's foto's maken met een maximale resolutie van 13 megapixel. Er is in Nederland 3GB RAM en 32GB opslag aanwezig, en het toestel draait standaard op Android 8.1.0. Aan boord is een batterij met een capaciteit van 3300 mAh. Je kunt ‘m binnenkort kopen in het grijs, zwart, en rood. De adviesprijs is € 239.

Galaxy J4 Plus: specs, prijs

In tegenstelling tot de J6 Plus heeft de Galaxy J4 Plus alleen een enkele camera achter. Het 6 inch TFT scherm heeft een 720p HD resolutie, er is 2GB RAM en 32GB opslagcapaciteit. De behuizing is uit kunststof. Ook hier vinden we Android 8.1 onder Samsung's eigen software. De accu heeft dezelfde 3300 mAh capaciteit. Een vingerafdruksensor heeft het toestel niet. De beveiliging gebeurt middels PIN, wachtwoord, of gezichtsherkenning. De J4 Plus komt in het zwart, goud, en roze op de markt, en heeft een adviesprijs van  € 189.

Dit is dus Samsung's hernieuwde offensief in het budget-segment. Eerder dit jaar verscheen de Galaxy J6, met wat krachtiger hardware maar een enkele camera – en een duidelijk hogere prijs. Onder druk van Chinese fabrikanten voelt Samsung toch de noodzaak goedkopere modellen uit te brengen met zinvolle features, zoals een dual camera.

Wanneer de toestellen precies leverbaar zijn is op dit moment nog niet bekend. Maar alles wijst erop dat het uiterlijk binnen nu en een paar weken moet gaan gebeuren.

(Dank, tipgever)