Dit is Samsung’s onzichtbare telefoonkeyboard, Selfie Type

Tijdens de CES beurs die momenteel in Las Vegas plaatsvindt toont Samsung het ultieme sarcastische keyboard. Heb je ooit voor de grap gedaan alsof je iets belangrijks zat te typen op een niet-bestaand keyboard? Selfie Type is precies dat – maar dan wel-bestaand.

Samsung Selfie Type virtueel keyboard

Je baas zal het vast kunnen waarderen. ‘Maak je geen aantekeningen van onze plannen?' ‘Ow ja hoor, ik type nu direct een memo op mijn telefoon.' Je begint te typen op de tafel vóór je telefoon, waar géén keyboard te zien is. Toch is dat wat Selfie Type inderdaad mogelijk maakt, in combinatie met de frontcamera van je smartphone.

In tegenstelling tot sommige geprojecteerde toetsenborden, is er met Selfie Type niets te zien op de tafel voor je telefoon. De software registreert via de front camera alleen de relatieve bewegingen van jouw vingers op het imaginaire toetsenbord. Daarmee moet het mogelijk zijn min of meer normaal te typen – althans, tekst in te voeren in je telefoon, alsof je op een echt toetsenbord typt.

Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat je vooral een nogal sarcastische indruk maakt, als je op je imaginaire keyboard zit te roffelen. Natuurlijk, mocht Samsung dit concept uiteindelijk echt gaan toepassen in toekomstige telefoons, dan zal dat effect hopelijk snel slijten. Het idee is namelijk best wel erg tof – voorop gesteld dat het in de praktijk ook echt goed werkt. De video geeft in ieder geval hoop (het zou ook gek zijn als dat niet zo was):

Dat wil verder natuurlijk niet zeggen dat je Selfie Type spoedig hoeft te verwachten op aankomende telefoons als de Galaxy S20 a.k.a. Galaxy S11. Lang niet alle projecten die onder de vleugels van Samsugn's C-Labs paraplu worden ontwikkeld resulteren uiteindelijk in commerciële producten. Al hopen wij stiekem wel dat Samsung vroeg of laat een beta-versie van de applicatie beschikbaar stelt.

Gerelateerde artikelen