Dit is de Samsung Galaxy Note 2

Al vlak voor het Unpacked evenement dat o.a. voor dit toestel gehouden wordt, lekte alle informatie over de Samsung Galaxy Note 2 uit. En zoals verwacht is de Galaxy Note 2 in feite een grote versie van de Galaxy S3 – net zoals de eerste Note een grote versie van de S2 was.

Specificaties

Op specificatie gebied komen we weinig verrassingen tegen: een quad core Exynos processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz, 2 GB RAM, een 5,55 inch Super Amoled HD scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, en een knoeperd van een batterij met een capaciteit van 3100 mAh. Verder vinden we achterop het toestel een acht megapixel camera (die natuurlijk ook 1080p full HD video opneemt), en voorop een 1,9 megapixel exemplaar. En last but not least: Android 4.1.1 Jellybean is vanaf de lancering standaard van de partij. De Galaxy Note 2 is een fractie dunner dan zijn voorganger: 9,4 millimeter.

Update: inmiddels weten we dat het scherm over een RGB subpixel matrix beschikt, en dus een stuk scherper is dan het Pentile scherm van de eerste Note. Wél is er sprake van een niet-standaard RGB matrix – vandaar dat Samsung het scherm niet classificeerd als Super Amoled Plus. Simpel gezegd: het scherm van de Note 2 zit een beetje tussen een Super Amoled en een Super Amoled Plus scherm in, wat gebruikte techniek betreft.

Software

Op software gebied heeft Samsung niet stil gezeten, en we treffen op het toestel dan ook een aantal gloednieuwe apps aan, zoals Popup Note – een notitie blok dat bovenop iedere andere draaiende applicatie kan worden weergegeven. Ook is het in een aantal applicaties mogelijk om de tip van de S Pen vlak boven het scherm te houden om een ‘preview' – of zoals Samsung het op de Note 2 noemt: Air View – te krijgen van bijvoorbeeld een map met afbeeldingen, of een emailbericht.

Verder heeft Samsung hier en daar nog wat gesleuteld aan haar eigen TouchWiz interface. Zo is de fotogallerij voorzien van een sjieke 3D animatie (foto van Engadget):

S Pen

De S Pen zelf – de stylus dus – is voor de Note 2 flink verbeterd, hoewel we de belangrijkste verbeteringen al kennen van de onlangs gelanceerde Galaxy Note 10.1. De punt is van rubber, waardoor contact met het scherm prettiger aanvoelt – en de drukgevoeligheid is nu een stuk preciezer. Door de snellere processor reageert de Note 2 directer op bewegingen van de S Pen.

Dankzij het hierboven al genoemde Air View detecteert de Note 2 de S Pen ook als deze zich boven het scherm bevindt – ook zonder aanraking dus. Het toestel geeft dan een cursor weer, zodat je weet waar je het scherm gaat aanraken. Dit is een erg prettige feature voor het preciezere grafische en/of selectiewerk.

Over prettige features gesproken: Samsung heeft ervoor gezorgd dat de Note 2 je direct een menu voorschotelt met speciale S Pen apps zodra je S Pen tevoorschijn haalt. En als je met de S Pen hebt gewerk maar vergeet ‘m terug in het toestel te stoppen, geeft de Note 2 je een seintje dat je je S Pen misschien aan het vergeten bent.

Batterij

Zoals genoemd, is de Galaxy Note 2 voorzien van een batterij met een capaciteit van 3100 mAh – een flink stuk groter dan de batterij in de eerste Note. We zijn dan ook erg benieuwd naar de batterijduur van het toestel. De Galaxy S3 doet het prima met zijn 2150 mAh batterij, maar de Note 2 heeft natuurlijk een scherm wat een stuk groter is, en een processor die een wat hogere 'topsnelheid' heeft (1,6 GHz).

Hands on

(hands on video hierboven van Engadget)

Releasedatum en prijs

De Samsung Galaxy Note 2 zal vanaf oktober leverbaar zijn –  de adviesprijs is 699 euro (dank, Ahmad), maar de ervaring leert dat de winkelprijs daar zo'n 100 euro onder zal liggen. In eerste instantie zal de Note 2 in het grijs (Titanium Grey) en wit (Marble White) leverbaar zijn, maar Samsung kennende zullen daar in de loop van de tijd meer kleuropties bij komen, inclusief de bijbehorende Samsung Galaxy Note 2 hoesjes.

Samsung Galaxy Note 2 Bestellen:
[wptab name='Per winkel']

TyphoneStudentMobielCoolBlueGSMWijzerBelsimpel
TypeVodafone
BSW 200
Tele2
SmartMix 100
Holl.nieuwe
275
T-Mobile
Stel Samen
Tele2
SmartMix 300
Min/SMS
Internet
200/Onb.
500 MB
100/100
1500 MB
275/275
275 MB
90/onb.
1000 MB
300/300
500 MB
Prijs toestel€ 39,-GRATIS!GRATIS!€ 97,-GRATIS!
Starttarief
p/mnd1
€ 34,-€ 26,-€ 25,-€ 34,-€ 32,-
Gemiddeld
maandtarief2
€ 36,88€ 27,25€ 25,83€ 39,29€ 33,25
[/wptab][wptab name='Per provider']
HiT-MobileVodafoneTele2KPN
TypeMedium
via GSMWijzer
Stel Samen
via GSMWijer
BSW200
via Typhone
SmartMix
via StudMobiel
Mobiel Instap
via GSMWijzer
Min/SMS
Internet
100/100
1000 MB
90/onb.
1000 MB
200/onb.
500 MB
100/100
1500 MB
Onb./onb.
500 MB
Prijs toestelGRATIS!€ 97,-€ 39,-GRATIS!GRATIS!
Starttarief
p/mnd1
€ 41,-€ 34,-€ 34,-€ 26,-€ 55,-
Gemiddeld
maandtarief2
€ 42,25€ 39,29€ 36,88€ 27,25€ 56,25
[/wptab][end_wptabset]
Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

(via PocketNow)

Lees de reacties (10)

  • Ik hoop dat ze deze incl. abo van 1 jaar voor 300,- gaan verkopen. Niet dat je dan nog de volle mep betaald voor dat ding.

    • Kans is groot dat je wel goed zit: als je het toestel gratis krijgt bij een twee jarig abonnement, kun je hem vaak voor de helft van de prijs van een los toestel krijgen bij een eenjarig abonnement - en dat is dan rond de 300 euro :)

  • Maar nu DE vraag: Je hebt een Note. Is de Note II zoveel beter dat je direct eentje MOET hebben? Of wacht je nog een jaartje tot een Note III komt met werkelijk iets nieuws?

  • Waarom wachten tot volgend jaar op een eventuele note 3? als je nu net een nieuw abonnement hebt dan kan je wachten (mits je geld hebt voor een 2e abonnement of een losse aankoop) anders gewoon doen! dit is een geweldenaar goed voor de winterdagen die komen gaan want dan kan je m lekker in je jaszak stoppen gezien de grootte van dit toestel (zomers schaars gekleden mensen wordt lastig in je broekzak) heb zelf een s3 in het blauw ga deze denk ik in het wit aanschaffen.

    wacht denk ik wel tot de 2e fabriekslichting eraan komt aangezien de 1e lichting vaak fouten in zitten.

1 2
Gerelateerde artikelen