De Samsung Galaxy S23 verschijnt straks in deze kleuren

Het is de tijd van het jaar dat we de kleuren van de Samsung Galaxy S23 serie te weten komen. Grote verrassingen lijken de Zuid-Koreanen vooralsnog niet in petto te hebben.

Galaxy S23 kleuren

Een paar maanden voor de officiële lancering van een topmodel smartphone begint Samsung met allerlei voorbereidingen achter de schermen. Zo worden hoesjesmaker op de hoogte gesteld van de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe toestellen. Kort daarna duiken vervolgens de eerste onofficiële afbeeldingen van de Galaxy S23 op. Tevens worden de eerste productcodes in computersystemen ingevoerd, en – verhip! – we horen het eerste nieuws over de aankomende kleurvarianten.

Zover is het nu dus, getuige het opduiken van de eerste berichten over de kleuren waarin je straks de Galaxy S23 kunt kopen: zwart, groen, beige, en lichtroze. Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid de ‘standaardkleuren' die straks in de meeste landen en winkels te koop zullen zijn. De genoemde kleuren – in ieder geval zwart, beige, en groen – behoren inmiddels wel zo'n beetje tot Samsung's standaardrepertoire. Of de lichtroze uitvoering gewoon weer dezelfde roze-goud-achtige tint is die we al vaker zagen, of misschien echt een nieuwe opvallende variant moet nog blijken.

Als we een gokje mogen wagen, gokken we dat de Galaxy S23 Ultra straks nog minstens één andere kleurvariant zal krijgen. Bovendien brengt Samsung in de regel haar Galaxy S-topmodellen in meer kleuren uit, maar een aantal daarvan is alleen exclusief verkrijgbaar via bepaalde retailers. Deze exclusieve kleuren komen we vandaag nog niet te weten.

Wat nog meer, en wanneer?

Wij verwachten dat Samsung de Galaxy S23 over een maand of drie, vier gaat onthullen. Dat wordt dan ergens in de loop van januari of februari. De afgelopen tijd kwamen we al flink wat te weten over de verschillende modellen. We zagen afbeeldingen van de S23 en S23+, én plaatjes van de Ultra.

De Galaxy S23 en S23+ krijgen – vergeleken met de S22 en S22+ – wat grotere accu's, én een betere frontcamera. De telefotocamera blijft min of meer dezelfde. De grootste verandering aan de Galaxy S23 Ultra is waarschijnlijk de hoofdcamera. Die heeft straks een sensor met een resolutie van maar liefst 200 megapixel.

Het is nog onduidelijk of de Europese Galaxy S23-serie Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 2 processor krijgt. Mogelijk kiest Samsung toch weer voor de eigen, al geruime tijd in ontwikkeling zijnde Exynos 2300.

Helaas lijkt de kans ook vrij groot dat de toestel in prijs gaan stijgen. Verschillende omstandigheden zijn momenteel nu eenmaal niet gunstig voor het bieden van lagere europrijzen. Waar de Galaxy S22 dus nog een relatief betaalbaar ‘instap-topmodel' was met een adviesprijs van €849, houden wij er rekening mee dat de basis-S23 al gauw richting de €1000 kan gaan kosten. Natuurlijk is dít zo'n voorspelling waarvan we hopen dat we er flink naast zitten – in positieve zin (niet dat ‘ie straks nog veel duurder uitvalt).

Lees de reacties (3)

  • Gaat niet over dit artikel maar had een andere vraag. Ik ben sinds woensdag van aan A51 naar de S21 FE gegaan echt alles is geweldig alleen de accuduur vind ik wat snel leeg gaan voelt alsof mijn oude A51 langer over weg kan dan mijn nieuwe S21 FE of komt dat dat het toestel nog even moet schakelen en dat het binnen paar dagen opgelost is

    • Het toestel moet inderdaad de gebruikerspatronen leren kennen. Net zoals dat vaak met nieuwe software zo is.. De SD888 vreet ook wat meer energie. Gaat goed komen. Veel plezier met je S21 FE!