De Samsung Galaxy S22 Ultra draagt straks toch geen ‘Note’ branding

Samsung zal de Galaxy S22 Ultra straks uitbrengen onder de naam Galaxy S22 Ultra. Dat klinkt logisch, maar er waren geruchten dat het toestel straks toch de Note-naam zou dragen.

Verschillende mogelijke design-varianten die inmiddels circuleren voor de Galaxy S22 Ultra (bron)

Galaxy S22 Ultra naam zonder Note

Samsung heeft er een handje van om de naamgeving van nieuwe telefoons altijd weer te voorzien van nieuwe toevoegingen. Ooit waren er de Galaxy S6 en S7 Edge, daarna de Galaxy S8, S9, en S10 Plus. Die ‘Plus' bleef weliswaar, maar vanaf de Galaxy S20 verscheen ook de Ultra ten tonele. En met het verdwijnen van de op zichzelf staande Note-serie leek alles nog complexer te worden.

Tegelijk met het opduiken van de eerste afbeeldingen van de Galaxy S22 Ultra dook tevens het gerucht op dat dat toestel mogelijk helemaal niet zo heet. Nee, het Ultra-model in de Galaxy S22-serie zou straks….. onder de naam Note in de winkels gaan belanden – mogelijk zelfs Note 22 Ultra.

Een dergelijke stap zou Samsung's productaanbod er niet per se overzichtelijker op maken, natuurlijk. Wel een Note-serie, geen Note-serie, of dan toch een Note – maar alleen als Galaxy S22-spin off. Zelfs voor Note fans van het eerste uur zou dit aanvoelen als een geforceerde manier om de Ultra naar een breder publiek te pushen. En dat, terwijl het toestel die naam helemaal niet nodig heeft, omdat het sowieso die ingebouwde S Pen stylus krijgt.

Maar misschien blijkt het allemaal toch een storm(pje) in een glas water. Volgens nieuwe geruchten is nu ‘100% bevestigd‘ dat Samsung de S22 Ultra gewoon S22 Ultra zal noemen. Dat is wel zo duidelijk, en past veel beter bij de line-up zoals iedereen die nu gewend is.

En… de Galaxy S22 Pro dan?

Het enige wat Samsung mogelijk echt aanpast, is de naamgeving van het middelste model in de S22-serie. Traditioneel zou dit een ‘Plus'-model zijn, maar tegelijk met afbeeldingen van de Galaxy S22+ dook de informatie op dat dát toestel mogelijk Galaxy S22 Pro gaat heten. Dit zou een hint zijn naar een wat grotere klook tussen de basis-S22 en het middelste exemplaar – qua grootte, en mogelijk ook qua bouwkwaliteit en accucapaciteit.

Op dit moment kunnen wij verder niets zinvols bevestigen of ontkennen op dit gebied. Het blijft dus wachten tot er meer informatie opduikt – of tot januari 2022. Dan zullen de nieuwe toestellen namelijk op de markt gaan komen, inclusief Exynos 2200 processor met AMD GPU. De Galaxy S22 en S22+/S22 Pro krijgen een 50 megapixel hoofdcamera, een 10 MP telefotocamera (3x optische zoom), én een 12 MP groothoekcamera.

De S22 Ultra is voorzien van een tweede telefotocamera met 10x optische zoom, terwijl de hoofdcamera vermoedelijk weer een 108 MP sensor heeft. Dit toestel krijgt een 5000 mAh accu, terwijl de S22 en S22+/S22 Pro respectievelijk een 3700 en 4500 mAh batterij hebben.