De GPS chip in de Samsung Galaxy S2

Was de gebrekke GPS functionaliteit nog één van de grote struikelblokken van de eerste Galaxy S, de Samsung Galaxy S2 doet dit een stuk beter. Dit keer is het Samsung gelukt om GPS in te bouwen wat een opvallende snelle positie fix krijgt, en gewoon zonder fratsen goed werkt – iets wat niet zo makkelijk is in de moderne, met electromagnetische ruis gevulde atmosfeer.

Om dit voorelkaar te krijgen heeft Samsung CSR's SiRFstartIV GPS chip in de Galaxy S2 geschroefd. Deze chip ontvangt niet alleen GPS signalen, maar is met name ook instaat om andere aanwezige signalen uit te blokkeren, waardoor de chip een snellere, zuiverdere GPS plaatsbepaling bewerkstelligt. Daarnaast is de chip ook nog een flink stuk energiezuiniger dan veel andere gangbare GPS chips.

Wat ons vooral deugd doet, is dat Samsung kennelijk de klachten over de eerste Galaxy S ter harte heeft genomen – iets waar ze al eerder blijk van gaven door de Galaxy S2 wél van een LED flitser te voorzien.

(met dank aan CSR via PortableGear en Marc via Twitter)

Lees de reacties (14)

  • ik wil nu de S2 bestellen maar de Abbo's zijn echt duur.... hoe lang moet ik nog wachten totdat de abonnement iets goedkoper wordt?

  • Ik raad jullie wel Vodafone of KPN aan en niks anders. Met zo'n snelle telefoon wil je ook een snelle internetverbinding.. En alhoewel die bij KPN en Vodafone rond de 15/20 € per maand komt te liggen is dat wel de moeite waard. (15/20 is gebaseerd op de meest uitgebreide internet abbo's). Als je dan gewoon WhatsApp voor minimaal 80% van je berichten gebruikt heb je naast je internet abbo ook eigenlijk niks meer nodig.

    • Waarom niet bij T-Mobile, € 34,50 p/m en de eerste 5 maanden gratis met een i-200 abo (Typhone). Je hebt dan 7,2 Mb/s download tot 1GB/maand.

    • Als je uit het noorden (noord oosten) komt dan zou ik Vodafone helemaal niet nemen.

      Het dorpje waar ik uit kom heeft helemaal geen bereik met de enige uitzondering van KPN (en dochter ondernemingen zoals HI en Telfort, de prepaid netwerken zoals Simyo doen het hier ook uitstekend maar ja, KPN he?).

      Ik had een keer een medisch noodgeval en de persoon die mij probeerde te bereiken over het voorval moest 8 keer een poging doen mij te bereiken en bij 9 keer lukte het maar de kwaliteit van de verbinding was toen heel erg slecht.

      Dus voor je een provider uitzoekt voor een snel netwerk zou ik eerst onderzoek doen voor ik een besluit zou nemen.

  • @Hans

    Geen T-Mobile omdat het een waardeloze provider is en haar beloofde internetsnelheden niet eens in de randstad kan leveren. (Oké, ik moet wel bekennen dat ik zelf nooit T-mobile heb gehad, maar dat is mede doordat ik mensen met T-mobile altijd alleen maar hoor klagen)

    Voor iedereen die goedkoop uit denk te zijn bij een dochterprovider (zoals Hi en Simyo van KPN, Hollandsnieuwe van Vodafone of Ben van T-mobile), denk er wel aan dat de ontvangst prima zal zijn, maar de internetsnelheden nog geen 1MB zullen halen. Hollandsnieuwe levert bijvoorbeeld 348kbp/s terwijl Vodafone landelijk 3,5 ofzo haalt en komend jaar zelfs tot 14,2 :)

  • Ik heb t-mobile, en het internet plus abo, maar ik ben blij als ik een keer 512kb heb, op veel plaatsen doet t-mobile het niet eens, terwijl mijn vriendin dan met vodafon volop zit te internetten....

    op die manier kan ik ook 7.2 Mb/s aanbieden :)

    • Bedankt voor de info over T-Mobile, want ik zat nog te twijfelen maar ga nu duidelijk voor Vodafone.

1 2
Gerelateerde artikelen