De Android Markt – uiteraard ook op de Galaxy Ace Plus

In Samsung jargon staat Galaxy gelijk aan Android. En Android betekent: de Android Markt. Wie al eerder een Android telefoon had hoeven wij natuurlijk niks uit te leggen. Maar voor wie nieuw is binnen de wondere wereld van Android smartphones – zoals de Samsung Galaxy Ace plus – is een korte beschrijving de moeite waard.

De Android Markt is dé app op je Galaxy Ace Plus waarmee alles begint. Start ‘m, en voor je ligt een keuze uit inmiddels ruim 400.000 apps, games, widgets en andere handigheden. En als je smartphone net nieuw uit de doos komt, zijn er een paar apps die je direct kunt installeren, en waardoor je direct meer uit je nieuwe toestel haalt.

Het is hier in de Android Markt waar je alle apps vindt waar je vast al veel over gehoord hebt. Zo is er bijvoorbeeld Whatsapp – de app die SMSsen direct overbodig maakt. Whatsapp vindt al jouw vrienden die ook Whatsapp gebruiken, en met wie je dus direct gratis kunt gaan chatten.

 

Een andere aanrader – wat ons betreft – is Zedge. Zedge is een app waarmee je toegang krijgt tot een enorm aantal wallpapers en ringtones. Vanuit Zedge kun je deze zoeken, bekijken danwel beluisteren, en direct instellen als wallpaper of ringtone op je eigen toestel.

 

Ook erg tof zijn apps zoals Buienalarm. Installeer deze, en vanaf nu waarschuwt jouw telefoon je als het straks begint te regenen. Je kunt dan ook zien hoe hard het gaat regenen, en hoe lang de bui gaat duren. Fijn, makkelijk, en goedkoper dan een paraplu (want gratis, net als Whatsapp en Zedge).

 

Om jezelf een beetje te vermaken met je nieuwe Galaxy Ace Plus – in de trein, in de bus, de wachtkamer, of gewoon op de bank – zijn er duizenden games te vinden in de Android Markt, waaronder de bekende klappers Wordfeud en Angry Birds.

 

En last but not least – al is het maar om het plaatje af te maken – een recente favoriet van ons zelf: Toilet Finder! Je bent op pad en je moet nodig. Maar waar is de dichtstbijzijnde toilet? Toilet Finder vertelt het je precies, laat je de afstand zien, en toont de WC op Google Maps. Toegegeven, heel veel WC's staan er nog niet in, maar het idee is simpelweg geniaal. En het geeft een goed beeld van wat je zoals op kunt duikelen als je een beetje rondneust in de Android Markt.

Lees de reacties (10)

    • Ik heb deze mobiel sinds vandaag, maar kan whatsapp ook niet installeren?
      Iemand idee hoe dat moet?

  • Je moet bij de instellingen naar applicaties gaan en daar aanvinken:
    - installaties van niet-marketapplicaties toestaan

    • Werkt dat echt want ik wil hem kopen, is het alleen zo raar met w'app of is het ook bij andere Apps?

      • Het klopt dat Whatsapp soms niet installeert op de Galaxy Ace Plus of zelfs onvindbaar lijkt in de Play Store. In dat geval moet je, zoals hier al genoemd is, 'Installatie van niet-marketapplicaties toestaan' aanvinken bij Instellingen, Applicaties. Je kunt Whatsapp daarna downloaden vanaf http://www.whatsapp.com op je computer. Kopiëer de deze file (whatsapp.apk) dan naar je telefoon als je deze via USB kabel aangesloten hebt. Zoek de map waarnaar je de file gekopieerd hebt op op je telefoon (Mijn Bestanden, bij je apps) en tik op de file. Sta toe om de applicatie te installeren, et voilá: Whatsapp op je Galaxy Ace Plus. Het is makkelijker dan het lijkt in mijn rommelige beschrijving ;)

        • Heb nu net 2 dagen deze telefoon alleen heb dit ook gedaan alleen dan doet whatsapp het nog niet

    • als ik onbekende bronnen toestaan aanklik geeft hij een waarschuwing voor evt schade die kan ontstaan..kan ik dan toch doorgaan of is de kans dat er schade ontstaat groot?

      • Zolang je niet zelf allerlei vreemde apps handmatig gaat installeren kan er verder niks gebeuren daardoor...

  • Hallo
    Ik wil graag deze mobiel kopen, maar ik wil wel weten of er w'app op kan ander neem ik hem niet als het niet kan

Gerelateerde artikelen