Dan toch: Samsung Galaxy Tab S6 krijgt One UI 2.5 update in Nederland

Het heeft even geduurd, maar nu brengt Samsung dan toch de One UI 2.5 update voor de Galaxy Tab S6 uit. Je kunt ‘m vanaf nu downloaden op de Wi-Fi versie van de tablet, de SM-T860.

Galaxy Tab S6 update: One UI 2.5, september patch

In augustus lanceerde Samsung versie 2.5 van haar One UI interface, op de Galaxy Note 20 en Galaxy Tab S7. Al snel werd duidelijk dat nog meer Samsung telefoons deze upgrade zouden gaan krijgen, waarna hij al in september op de Duitse Tab S6 verscheen. En toen bleef het weken lang stil.

Maar nu rolt de upgrade dan eindelijk verder Europa in, en komt in Nederland aan. Firmwareversie T860XXU3BTJ2 is te downloaden in een pakket van ruim 1,5GB. Daarin zit onder meer een nieuwere beveiligingspatch – die van september. Bovendien komt dan eindelijk ook One UI 2.5 mee, inclusief een hand vol nieuwe features.

Net als onlangs op de Galaxy Tab S5e, zien we nu ook op de Tab S6 de draadloze DeX modus, waarmee je via Miracast DeX op je TV of PC kunt gebruiken. De tablet krijgt ondersteuning voor Live ondertiteling, het Edge-venster, en de optie om drie apps tegelijk te gebruiken. Dit laatste doe je door eerst de gebruikelijke Multi-window functie te activeren. Vervolgens kun je vanaf een edge-paneel nóg een app erbij ‘vegen', zodat het scherm in drie delen opgedeeld wordt.

Verder wordt het mogelijk om de inloggegevens voor een Wi-Fi netwerk op te vragen bij een van je contacten die met hetzelfde netwerk verbonden is.

Beschikbaarheid

De update is om te beginnen OTA beschikbaar op de Nederlandse Tab S6 Wi-Fi (SM-T860). Als jij een 4G-variant hebt (SM-T865) en/of een Belgische uitvoering, dan moet je nog wat geduld opbrengen. Voor deze modellen komt de update zeker ook, maar nog niet nu, dus.

Er verschijnt vroeg of laat vanzelf een melding wanneer je de update op jouw Tab S6 kunt downloaden. Handmatig de beschikbaarheid checken doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Henk!)

Lees de reacties (1)