Daar is ‘ie dan: Samsung Galaxy Note 10 Android 11 update in Nederland

Nog voor het einde van januari rolt hij dan toch breed uit in Nederland: de Android 11 update voor de Galaxy Note 10. Voor de unbranded toestelversies, wel te verstaan.

Galaxy Note 10 Android 11 update in Nederland

En toen was het dan toch zover. Nadat vorige week Vodafone's branded toestellen de upgrade al kregen, kunnen nu ook andere Galaxy Note 10 (Plus) gebruik(st)ers eindelijk aan de slag. Eindelijk is de grote upgrade namlijk ook voor de unbranded modellen beschikbaar.

Je kunt de 2300 MB grote update naar firmwareversie N97*FXXU6EUA5 nu OTA downloaden. Daarmee wordt ook direct duidelijk waarom deze update langer op zich liet wachten. Samsung rolt hier een nieuwere firmwareversie uit dan in de omringende Europese landen. Kennelijk waren er toch redenen om bugs te fixen – of tenminste om de software verder te optimaliseren.

Het pakket bevat zoals vaker bij dit soort upgrades drie verschillende ‘onderdelen'. Als eerste is er natuurlijk Android 11. Deze komt vergezeld van Samsung's One UI 3. En het derde onderdeel is ook mooi meegenomen: de Note 10 krijgt direct de patch van januari meegeleverd.

Verder brengen Android 11 en One UI 3 natuurlijk gewoon dezelfde veranderingen die we ook kennen van andere Samsung telefoons. Je krijgt het transparante meldingenvenster en de vernieuwde volumeregeling. Er is de 2x Tikken voor uitschakelen functie, en de vernieuwde Spaarstand. Check ons overzicht van vernieuwingen in One UI 3 voor meer veranderingen. Maar je ziet het ook aan de changelist bij de update zelf: er zijn veel, vooral subtiele, die vernieuwd.

Na installatie van de grote update kan het zijn dat je accu de eerste uren, of zelfs dagen, wat sneller leeg gaat dan je gewend bent. Dat is niet gek. Het duurt namelijk even voor jouw Note 10 en de software zich opnieuw hebben geoptimaliseerd. Check eventueel ook onze tips voor installatie van Android 11 op je Samsung telefoon voor meer handigheidjes voor, tijdens, en na installatie.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven kun je de update al OTA binnenhalen op de unbranded Galaxy Note 10 en Note 10 Plus. In België was update al langer geleden uitgerold, en ook op Vodafone's toestellen kon je ‘m eerder al installeren.

Je krijgt vroeg of laat vanzelf een melding dat de nieuwe firmware klaar staat om gedownload te worden. Uiteraard hoef je daar niet op te wachten: ga via Instellingen naar Software-update en tik op Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen op jouw Galaxy Note 10? Is alles goed verlopen, of kom je nog bugs tegen na installatie?

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (6)

  • Klopt helemaal today is het voor de Note 10 plus uitgekomen ben het nu aan het installeren ben benieuwd naar de batterij voor heen had ik problemen er mee gehad de update van Dec dus ik hoop dat het met deze software is opgelost anders moet het naar de maak helaas. Dank u wel voor uw informatie heel erg nuttig

  • Ik heb de grote update naar Android 11, de vernieuwde One UI 3.0 en de beveiligingspatch januari 2021 op mijn Note 10 staan.

    De download en installatie ging probleemloos en ook vrij snel.

    Alles werkt goed en zonder problemen, vooral de vernieuwde One UI 3.0 vind ik persoonlijk een mooie vooruitgang.
    Vooral het instellingen menu is overzichtelijker geworden, maar ook het vergrendelingscherm heeft een opfrisbeurt gekregen.

    Ben zeer tevreden!

  • Ik had als 1 van de weinige 2 weken geleden de update gekregen op mijn unbranded Note10+

    De one ui 3.0 reageerd erg fijn en soepel (beter dan 2.5 vind ik zelf)

    Min puntje vind ik de apps in de mappen welke gereduceerd is naar 3x4 (was 4x4)

    En heb het idee dat de batterij iets sneller leegloopt.

    Ik vind dat Samsung het goed gedaan heeft deze keer

  • Ziet er allemaal leuk uit, maar wil dolgraag terug naar het oude!
    Mijn batterij slurpt echt ongekend snel leeg na de update ik hoop dat dit nog gaat veranderen!
    Had hiervoor geen last van leeglopen batterij

1 2