Cyanogen Mod nu ook voor Samsung Galaxy S2

Het was toch nog even wachten geblazen, sinds de eerste aankondigingen (zie bijv. HIER), maar nu is ‘ie er dan: de eerste CyanogenMod ROM – versie 7.1 – die volledig geschikt is voor de Samsung Galaxy S2. De liefhebbers van niet-standaard firmware kunnen nu dus hun hart ophalen met misschien wel de beste ‘custom' ROM in Android land.

Wie overstapt op de CyanogenMod ROM maakt gelijkt de sprong naar Android 2.3.7, en hoeft dus niet meer te wachten op Samsung voor de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem.

Voor meer informatie zie de website van CyanogenMod.

(met dank aan Joost en SimThaDim voor de tip)

Lees de reacties (35)

    • Me 2! Met deze update krijg je problemen met je Camera.
      omschakelen van video naar foto en vv werkt met deze niet meer!
      WIE wil dat nou ???

      Het ziet er allemaal prachtig mooi uit, maar deze is niet af, en dus ZWAAR af te raden.
      2.3.4 werkt als een trein en doe minimaal 2 dagen met accu.

      Take care!!

  • Hallo,
    Ik heb hem als onervaren flasher toch gelijk geinstalleerd, en ik moet zeggen het is heerlijk werken, je moet er alleen wel het een en ander voor over hebben.

    Zo zijn al mijn contacten en agenda afspraken na backup toch niet terug gekomen....
    erg vervelend, dus wees hier zeer keurig in, wat ik niet was.
    Voor de rest merk ik weinig verbeterde batterij (maar in idle gebruikt hij ong 3% per uur) en dat is prettig.
    Voor de rest is het een kwestie van smaak.

    lees in idd de gehele guide goed door en snap wat er staat!
    daarbij raad ik aan een jig in huis te hebben in het geval dat je vastloopt zodat je niet zonder garantie komt te staan...
    succes!

  • 3% per uur in stand-by is erg veel. 3% per 4 uur is haalbaar. Denk niet daar het aan die rom dat veroorzaakt. Waarschijnlijk een applicatie probleem.

  • In verhouding met mijn vorige rom is dit erg weinig, neem wel mee dat hij mail, facebook twitter etc refresht om de 30 min...

    • 3G uitzetten 's nachts, werkt erg goed. ik doe zo'n 3 / 6 % per nacht (6 / 8 uur)

      en over CM-mod, ZOOOLANG op gewacht. knal em er vanmiddag nog op. op tip van jou zet ik wel ff al mijn contacten op back-up ^^

      ben benieuwd hoeveel vetter CM is dan lightening en al die shit

      • wel eens van Juice defender gehoord?
        deze doet dit allemaal zelf voor je en geeft je in sommige gevallen een verdubbeling van je accu time. (zelf alles in te stellen)
        Aanrader
        grtz

  • Waarschuwing:

    Wanneer je van de originele firmare naar CyanogenMod gaat, gebruik dan niet de stappen op de CM Full Update Guide! ClockworkMod recovery 4.0.1.4 heeft problemen met het lezen van de SDcard. In het ergste geval eindigt je toestel in een bootloop.
    (De nog originele Samsung firmware wil dan namelijk niet booten met ClockWorkModRecovery, maar je kunt geen nieuwe firmware installeren omdat je SDCard niet werkt)

    Zo omzeil je het probleem:
    Plaats de CM- en GoogleApps installatiebestanden (de twee .zip-files) in de interne opslag, VOORDAT je ClockworkMod recovery flasht. Je kunt daarna de installatie vanaf de interne opslag uitvoeren in plaats van de SDcard.

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen