Camera face-off: Samsung Galaxy S2 versus Sony Ericsson Xperia Arc

Eén van de telefoons die het nu op de smartphone markt moet opnemen tegen de Samsung Galaxy S2 is de Xperia Arc van Sony Ericsson. De Arc is ongeveer even dun als de Galaxy S2, en ondanks de wat behoudender techniek een erg mooi vormgegeven telefoon. De Arc zou bovendien beschikken over een goede camera, dus deed de bekende Russische telefoonrecensent Eldar Murtazin zijn best om beide toestellen in dezelfde condities foto's te laten maken.

Beide toestellen beschikken over een 8 megapixel camera, en een LED flitser, en worden blootgesteld aan een situatie waarin telefooncameras meestal op hun slechtst zijn: bij weinig licht. Om alle 8 megapixels te kunnen bekijken, kun je op de foto klikken om de plaatjes tot in detail te kunnen bestuderen.

Eerst het rustieke plaatje zonder flitser, met links de Xperia Arc en rechts de Galaxy S2:

En dan mag de LED flits zijn werk doen, wederom links de Arc, rechts de S2:

Conclusies gaan wij hier niet trekken – dat laten we graag aan de lezer zelf over!

(met dank aan MobileReview)

Lees de reacties (16)

  • wat mij op valt is dat het zonder flitser de cammera van de galaxy s2 minder is en met fliter better is.?

  • phoe phoe... het verschil is niet overweldigend zeg maar. Het lijkt alsof de sgs2 een scherpere pixel heeft, ingezoemd. Maar de Arc heeft een meer feel-good-vieuw... (eigen bedachte term :)
    lastig.....

  • Hmm, moeilijk... Ik denk dat ik de Arc zonder flits beter vind, en dat ik de S2 met flits beter vind... Misschien komt dat doordat de Arc de Exmore techniek gebruikt, en de S2 een betere flitser heeft? Maar ik ben geen expert op dit gebied hoor. Ik ben trouwens wel de trotse bezitter van een Arc, heerlijk toestel!

    • Samsung Galaxy SII komt in Nederlands vroeg 18 mei.. op PDAshop.nl

  • zoals hierboven al is vermeld, de samsung Galaxy S2 ziet er iets scherper uit, maar de Sony xperia ziet er iets "warmer" uit van kleur. maar dit resultaat kan makkelijk behaald worden met een foto-edit programma als Photo Shop...

1 2 3
Gerelateerde artikelen