Bevestigd: Samsung’s nieuwe horloge is de Galaxy Watch 3, komt in 2 uitvoeringen

Dat Samsung aan een nieuwe horloge werkt wisten we al even. En nu is duidelijk dat het model onder de naam Galaxy Watch 3 gelanceerd zal gaan worden.

Afbeelding van de Galaxy Watch 3, van de FCC (waarop de ‘3' nog niet te zien was)

Galaxy Watch 3: 41 en 45mm modellen

In januari ontdekten wij dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van haar volgende generatie slimme horloges. Bovendien waren er al vroeg hints dat dit (eindelijk) weer een klassiek model horloge zou zijn, in tegenstelling tot de recente Watch Active sport-uitvoeringen.

En inderdaad, dankzij een vroege certificatie van het horloge in Thailand zien we naam bevestigd: Galaxy Watch 3. Geen ‘active', dus. Dat past bij het feit dat dit horloge weer ouderwets over Samsung's bekende draaiende lunette beschikt.

Bovendien bevestigt de Thaise certificatie dat één van de twee modellen een diameter heeft van 41 millimeter. Uit documentatie van de Amerikaanse FCC zagen we een tijdje terug al dat er ook een 45 mm model is. De nieuwe horloges voldoen aan de MIL-STD-810G standaard, en zijn waterbestendig tot een druk van 5 ATM.

Tegelijk met de Galaxy Note 20

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Watch 3 deze zomer tegelijk met twee nieuwe toptelefoons gelanceerd zal worden. We bedoelen dan natuurlijk de aankomend Galaxy Note 20, maar vermoedelijk ook de Galaxy Fold 2 – of hoe deze laatste ook gaat heten.

De onthulling vindt plaats tijdens een online Unpacked evenement, dat vroeg is augustus gehouden zal worden. Vermoedelijk liggen de nieuwe telefoons en de Watch 3 dan ook die maand al direct in de Nederlandse en Belgische winkels.