Bevestigd: Galaxy J4 (Plus) komt uit in Nederland en België

Samsung's eigen website bevestigt dat de Galaxy J4 binnenkort in Nederland uitgebracht wordt. Het gaat hier in feite om de J4 Plus variant, met een dual camera en een vingerafdruksensor aan de zijkant.

Eind augustus ontdekten wij dat Samsung bezig is met een aantal nieuwe smartphones. Naast een vernieuwde Galaxy A9, voorspelden wij ook de komst van een Galaxy J4 variant voor de Europese markt. Dat deze ook in Nederland verschijnt wordt nu bevestigd door de website van de telefoonmaker zelf.

Galaxy J4 (Plus) in Nederland

De nieuwe Galaxy J4-variant heeft de modelcode SM-J415FN. Onder deze code is hij sinds kort ook te vinden op Samsung's eigen, Nederlandse website, én in België. Wie twijfelde of dit budgettoestel daadwerkelijk hier uitgebracht gaat worden, kan deze twijfel nu veilig opbergen, al is nog niet volledig duidelijk welke naam de telefoon hier zal krijgen.

Elders zal de SM-J415 door het leven gaan als de Galaxy J4 Plus of J4 Prime. Omdat de originele J4 nooit in Europa en Nederland uitkwam, zouden de Zuid-Koreanen het toestel hier ook gewoon Galaxy J4 kunnen noemen. Welke naamvariant het wordt valt op dit moment nog niet op te maken uit de vermelding op de website.

In ieder geval weten dat de Galaxy J4 (Plus) een toestel is met Qualcomm's Snapdragon 430 processor en 2GB RAM. Hij draait vanaf de lancering op Android 8.1.0. De vingerafdruksensor zit op een voor Samsung nieuwe plaats: aan de zijkant, vermoedelijk in de aan/uit knop. Ondanks de bescheiden hardware – en dus ook prijs – heeft het toestel wel een dual camera aan de achterkant. Bovendien zou het toestel voorzien zijn van een soort ‘budget-AR-emoji', genaamd Emotify.

Releasedatum

Wanneer de Galaxy J4 (Plus) precies in de winkels zal liggen, is nog niet bekend. Samsung kan het toestel ieder moment officieel aankondigen, zeker nu ook de supportpagina's online staat. Mogelijk, ook, wachten de Koreanen tot ook het nieuwe model in de Galaxy A-serie onthuld is. Bovendien lijkt ook de Galaxy J6 Plus – eveneens met dual camera – in ons land zijn opwachting te gaan maken. Er staan dus nog heel wat nieuwe toestellen op stapel, de komende weken.

Gerelateerde artikelen