Augustus update beschikbaar op Galaxy S10 Lite

Sinds gisteren kun je de Samsung Galaxy S10 Lite bijwerken met de update van augustus. Daarin zit de allernieuwste beveiligingspatch voor het toestel.

Galaxy S10 Lite update augustus 2021

De update van augustus voor de Galaxy S10, S10e, en S10+ is nog nergens in Europa te bekennen. Gelukkig weerhoudt dit Samsung er niet van de S10 Lite alvast bij werken.

Voor dat toestel staat inmiddels een ruim 235MB grote download klaar. Firmwareversie G770FXXS5EUG5 bevat als enige punt op de lijst met veranderingen: De beveiliging van uw apparaat is verbeterd. Concreet wil dit zeggen dat de patch van augustus geïnstalleerd wordt.

Op zijn beurt bevat deze 34 fixes voor de beveiliging van het Android OS. Een aantal – waaronder een kritieke – is bestemd voor telefoons met een processor van Qualcomm. De Snapdragon 855 processor van de Galaxy S10 Lite komt inderdaad uit de keuken van deze chipbakker, en profiteert dus vooral van de nieuwe patch. Daarnaast wordt ook de beveiliging van Samsung's eigen One UI nog op acht punten verbeterd.

Beschikbaarheid

Je kunt de update installeren op álle officieel in Nederland en België verkochte toestellen – unbranded en branded. Je krijgt vanzelf een melding zodra je ‘m op jouw S10 Lite kunt downloaden, maar je kunt ook direct aan de slag via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Wanneer de rest van de Galaxy S10-serie aan de beurt gaat komen voor de nieuwe update durven wij nog niet te zeggen. Voor Europese toestellen is hij in ieder geval nog steeds niet gestart, dus op heel korte termijn verwachten we ‘m nog niet.

(Dank, Sandor!)

Lees de reacties (10)