Android Lollipop update Samsung Galaxy Note 4 arriveert in Nederland (update 24 april: unbranded en T-Mobile)

En daar is hij dan in Nederland, de Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Note 4. Tenminste, als je een Vodafone branded toestel hebt. Update 24 april: nu is de update dan ook beschikbaar voor de unbranded Note 4, én voor T-Mobile's toestelvariant.

De update die nu naar de unbranded Galaxy Note 4 komt brengt Android versie 5.0.1, verpakt in firmware XXU1BOC5, en is bijna 980 MB groot. Installatie via WiFi verbinding is dus een aanrader. T-Mobile's branded Note 4 krijgt firmware XXU1BOC3.

Deze update brengt natuurlijk de standaard vernieuwingen die je van Android Lollipop kunt verwachten – een interface die ten opzichte van Android 4,4 op de Note 4 niet zoveel verandert, en nieuwe notificaties – maar met behoud van de vertrouwde manier om je toestel op stil te zetten, én de optie om periodes in te stellen waarin je niet of niet door iedereen gestoord wilt worden.

Achter de schermen wordt natuurlijk de switch gemaakt naar het nieuwe Android RunTime systeem, dat voor merkbare verbeteringen in de snelheid van de interface zorgt. Hoewel het bij Android 5.0 behorende Project Volta ook voor een betere accuduur moet zorgen, hebben wij zelf daar in de afgelopen periode – met Android 5.0.1 op de redactionele Note 4 – eerlijk gezegd niets van gemerkt.

Bij deze is Android Lollipop dus beschikbaar op álle in Nederland verkochte Note 4 varianten.  Je kunt de update installeren via het toestel zelf, en op korte termijn ook met Samsung's Kies software via je PC. Heb jij de update al geïnstalleerd? Laat hieronder weten hoe het allemaal bevalt, en wat je zoal aan vernieuwingen en veranderingen tegenkomt!

Mocht je na het uitvoeren van deze grote update aan lopen tegen problemen? Check dan onze Lollipop tips voor je Galaxy smartphone!

(dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (30)

  • dag,

    ik zie overal staan branded/unbranded maar hoe weet je of je telefoon branded is?

    ik mijne via studentmobiel gekocht met vodafone.....

    • Branded zijn doorgaans toestellen die door de provider zelf worden verkocht. Als je 'm via een andere partij - winkel zoals studentmobiel bijvoorbeeld - koopt is het toestel normaal gesproken unbranded.

  • Note 4 is nu bezig met downloaden Android Lollipop update ben benieuwd wat nu het wezenlijke verschil zal zijn.

    • Die komt zeker, uitrol is zelfs al begonnen maar nog niet in Nederland. Wanneer dit wel gaat gebeuren... weet niemand :)

  • Ik had mijn telefoon direct besteld van Vodafone en toch krijg ik de update nog niet. Niet via Kies of mijn eigen telefoon.

    • Hier hetzelfde. Ik heb mijn telefoon ook direct van Vodafone, maar tot op heden nog geen update ontvangen. Geduld is een schone zaak, maar begint wel op te raken...

    • Ook ik heb m'n Note 4 rechtstreeks van Vodafone maar het is wel een unbranded toestel (PHN)

      • Dat verklaart in ieder geval waarom sommige toestellen de update nog niet hebben, ondanks het feit dat ze rechtstreeks van Vodafone komen :)

  • Baal van what's app nu. Als ik bv iem mijn foto s laat zien en ik krijg n app kan iedereen meelezen. Als ik t dan bij applicatiebeheer uitzet dan zie ik t niet meer bij t vergrendelscherm....vond icoobtjes echt veel fijner

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen