Android 4.0 Ice Cream Sandwich te zien op een Galaxy S2 (update 8 december)

Update 8 december:

Eerder zagen we al een extreem ruwe versie van de allernieuwste Android versie op de Samsung Galaxy S2. Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder, en is het CyanogenMod team hard opweg om haar eigen ROM voor de Galaxy S2 met Android 4.0 te knutselen. En dit keer valt er al een stuk meer te zien.

Bedenk wel dat in het onderstaande filmpje een Android versie zonder TouchWiz te zien is –  de officiële Samsung update naar Android 4.0 zal mogelijkerwijs voorzien zijn van een geheel vernieuwde TouchWiz interface.

Oorspronkelijke bericht:

Eerder wisten wij als één van de eersten te melden (HIER) dat de Samsung Galaxy S2 misschien al begin 2012 een update zal krijgen naar de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem, Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Vorige week gaf Google de broncode vrij van haar nieuwste Android reïncarnatie, en dus sloten alle fanatieke developers zichzelf de afgelopen dagen op met een computer, een stuk of wat S2's, en een flinke pot koffie. Het resultaat: een beperkt functionele maar wel werkende Android ICS op de Galaxy S2! Dus hoewel het er naar uitziet dat we nog zeker een paar maanden moeten wachten op de officiële update, zal het waarschijnlijk ruim voor die tijd al mogelijk zijn om het toestel al ‘clandestien' te updaten. Overigens liet ook Cyanogen, de ontwikkelaar van de bekende CyanogenMod ROM weten keihard aan het werk te gaan om zo spoedig mogelijk een ROM te bakken met Android 4.0 als basis.

In tegenstelling tot de updates die tot nu toe onze Galaxy S2 bereikten – Android 2.3.4 en Android 2.3.5 – zal de sprong naar Android 4.0 flink wat groter zijn. Google heeft het een en ander verbouwd, zowel voor als achter de schermen. De vraag is dan ook wat Samsung met haar TouchWiz interface gaat doen, omdat een aantal belangrijke mogelijkheden van TouchWiz – zoals widgets waarvan je de grootte zelf kunt aanpassen – al in Android 4.0 zelf zitten.

Voorlopig zijn wij het meest benieuwd naar de hardware acceleratie. Hoewel de Galaxy S2 over een beest van een grafische processor – de ARM Mali 400 – beschikt, wordt deze in Android 2.3 nog niet gebruikt om de gebruikersinterface weer te geven. Dit gebeurt wel in Android 4.0 – met als resultaat een nóg snellere, soepelere gebruikerservaring. Niet dat deze op dit moment niet snel en soepel is – maar juist daarom zijn wij erg benieuwd.

Hieronder zie je in ieder geval de eerste stapjes van de Galaxy S2 op het nieuwe, gladde ijs (cream sandwich).

(met dank aan TheVerge, @aospsgs2, en @cyanogen)

Lees de reacties (34)

  • Nog geen vuurwerk maar ik ben er van overtuigd dat wij hier nog veel meer gaan zien en horen. Na een update heb je toch het idee dat je toestel weer nieuw is :)

  • Gaat de goede kant op dit. Ik wacht nog wel even totdat alle hardware gewoon werkt voor het te proberen.....

  • Hopelijk zijn die on-screen buttons uit te schakelen. Vrij nutteloos op de S2.
    Ziet er verder goed uit! :)

  • LMAO ... Hahaha
    Ben nog steeds aan het wachten op de update naar 2.3.4 die "al" in augustus zou komen ... Ik verwacht eigenlijk dat de S2 al lang unsupported is geworden bij samsung.
    Meest brakke toestel dat ik ooit had overigens.

    • 1 woord. Het begint met 'od' en het eindigt op 'in'. Ik heb Kies allang opgegeven en haal mijn firnware van het xda forum.

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen