Android 4.1 op de Samsung Galaxy S2… vertraging?

Zo goed als Samsung de laatste tijd bezig was met het aanbieden van updates voor verschillende toestellen, zo verwarrend blijft de situatie rond de update voor de Galaxy S2 naar Android 4.1.2 Jellybean. Zeker, hij komt eraan, maar het lijkt erop dat dit niet meer in 2012 gaat gebeuren.

Een tijdje geleden was er nog sprake van een update in november, maar wie af en toe een blik op zijn of haar kalender werpt weet dat dit niet haalbaar bleek. De Zweedse tak van Samsung – eerder verantwoordelijk voor het noemen van november als maand waarin de update zou komen – heeft het inmiddels over december-januari.

Dit, terwijl de nieuwe firmware naar verluid al helemaal klaar is. De kink in de kabel zou een recent ontdekt lek zijn in de kernel van de Exynos processor in het toestel. Dankzij dit lek kunnen applicaties toegang krijgen tot de ‘root' van het systeem – zonder dat deze door de gebruiker zelf ‘geroot' is. Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung proberen twee vliegen in één klap te slaan, door een fix voor dit probleem in de update te bakken. Het resultaat: een paar weken vertraging.

Uiteraard is het bovenstaand slechts een soort van ‘educated guess': voorlopig houdt Samsung zelf haar mond dicht. Sterker nog: het is maar de vraag in hoeverre informatie van bijvoorbeeld Samsung Zweden betrouwbaar is. Het uitrollen van updates gebeurt vanuit Samsung HQ in Zuid-Korea, en zoals we destijds bij de Android 4.0 update zagen zijn ook lokale Samsung takken lang niet altijd op de hoogte van een aanstaand releaseschema.

(via SamsungZwedenSamMobile)

Lees de reacties (33)

  • Net nog even naar cygnogenmod zitten kijken op youtube maar de look and feel spreekt me nog steeds niet echt aan. Ik blijf nog even een touch wiz slaaf. En die gelekte firmware installeer ik voorlopig niet (ook al is hij nog zo goed), volgens een aantal sites zou de nieuwe firmware dit jaar nog komen. En anders wordt het januari. Ik ben op dit moment best tevreden.

  • had 4.1.2 erop met odin, was opzich wel goed, maar liep in het lockscreen regelmatig vast, of het duurde een seconde of 2 3 voor hij opstarte. het ergste was nog dat hij vorige week helemaal niks meer deed. Maar gelukkig is de samsung service super en hebben ze een nieuw binnen werk en nieuwe firmware terug gezet. en dat allemaal binnen de garantie. Nu heb ik dus weer 4.0.4 erop en het draaid echt veel soepeler geen problemen meer en de batterij doet het ook weer veel langer. Voor mij geen onofficieele firmware meer. gewoon geduld en de official firmware gebruiken is het beste.

    • Zozo, aardige gastjes dan bij die service center! Ik zou denken dat ze zouden zeggen bekijk t maar je hebt er zelf mee lopen klooien en zoek het zelf maar uit. ;)

      Zo zijn ze dus niet. :)

      Welke versie draai je nu dan van 4.0.4? Kun je mischien kernel enz even doorgeven?

      • 4.0.4 kernel versie: 3.0.15-1056084 loopt helemaal super en als een trein. en ja ik ben de jongens van samsung ook heel dankbaar.

        • Ik draai dezelfde kernel. Maar mijn batterij gaat 10 uur mee. En ja ik heb alle tips al gevolgd!

          • ik denk dat je op zoek moet naar die applicaties die het meeste trekken aan je batterij. Bijv. met BetterBatteryStats.

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen