Android 4.1 Jellybean update voor eerste Galaxy Note vanaf maart?

Het liefst wilden we hier niet verder speculeren over de Android 4.1 update voor de eerste Galaxy Note, en rustig afwachten tot deze daadwerkelijk arriveert. Maar inmiddels stapelen de geruchten over de datum waarop Samsung zal beginnen met de update zich op, terwijl echt betrouwbare informatie in feite nog steeds ontbreekt.

Enige dagen geleden al publiceerde Samsung Oekraïne een lijst met aanstaande updates. Volgens deze lijst staat de Jellybean update voor de eerste Note vanaf 1 maart op het programma. Hoe serieus deze lijst te nemen is, is lastig in te schatten. Eerder publiceerden de Zweedse en Deense tak van Samsung een lijst waarop deze update in december of januari verwacht werd. Feit is, dat ‘lokale' takken van Samsung niet altijd even goed op de hoogte zijn van de planning van Samsung's Zuid-Koreaanse hoofdkwartier, en dat dergelijke lijstjes met data dus beter met een korreltje zout kunnen worden geconsumeerd.

Om de zaak nog onduidelijker te maken, moeten we er rekening mee houden dat updates per land worden aangeboden. Een datum voor Oekraïne zegt dus weinig tot niets over wanneer we de update in Nederland zullen krijgen.

Het enige dat Samsung Mobile zélf – zeg maar de grote, overkoepelende mobiele tak van Samsung –  over de kwestie heeft losgelaten dateert alweer van eind augustus vorig jaar, toen het officiële Twitter account liet weten dat de update ‘soon' zou komen. Nauwkeuriger data kwamen tot nu toe van nationale takken van het concern, of van andere nieuwsbronnen.

Rest ons alleen de hoop uit te spreken dat het spoedig zover is – het online plaatsen van de vernieuwde handleiding is in ieder geval een goed teken.

(via AndroidGeeks, foto via Engadget)

Samsung Galaxy Note aanbiedingen

SamsungGalaxy S4 Mini GT-I9190
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled
qHD
960 x 540 pixels
256 pixels per inch
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Dual core Soc @ 1,7 GHz
Andreno 305 GPU
GeheugenRAM: 1,5 GB
Opslag intern: 8 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, HDR, 1080p video opname
Voor: 1,9megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyroscoop, nabijheid, IR
Verbindingen(4G), HSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, infrarood, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1900 mAh
Afmetingen
Gewicht
124,6 x 61,3 x 8,9mm
107 gram
FeaturesAir Gesture, Air View, Smart Scroll, Smart Pause, Smart Stay, Smart Rotation, en meer.
BesturingssysteemAndroid 4.2 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, S Translator, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy S4 Mini GT-I9190

1 Het tarief dat je de eerste maanden betaalt, het ‘actietarief’.
2 Abonnementskosten, toestelkosten en aansluitkosten bij elkaar opgeteld, en gedeeld door 24 maanden. Als je je huidige provider behoudt vervallen de aansluitkosten.

Lees de reacties (6)

  • Gewoon slecht... Ze gaan LG achteraan met hun update schema. Duurt allemaal veel te lang! Belachelijk!

  • De zin van deze "politiek" ontgaat mij eerlijk gezegd ook een beetje. Een Microsoft rolt zijn updates toch ook in één keer wereldwijd uit? Of ben ik hier erg simpel in?

  • Koreaanse Laksheid?

    Slechte zaak, voor dit merk, denk dat ik maar overstap naar andere firma, apple of zo

1 2
Gerelateerde artikelen